Čtvrtek, 19. září 2024

Eletrowin nabízí odvoz elektrospotřebičů ze zatopených domů ze všech obcí

Eletrowin nabízí odvoz elektrospotřebičů ze zatopených domů ze všech obcí

Elektrowin, který je poskytovatelem služeb zpětného odběru elektrozařízení, nabídne pomoc zaplaveným obcím. Bezplatně odveze elektrospotřebiče ze zatopených domů do sběrných míst. Nabídka platí pro všechny obce, včetně těch, se kterými nemá Elektrowin uzavřenou smlouvu. Firma o tom informovala v tiskové zprávě. Mluvčí společnosti Ekolamp Zuzana Adamcová ČTK řekla, že jejich společnost zvládne pokrýt potřebné svozy z obcí, se kterými má smlouvu. Po obnovení sjízdnosti silnic zajistí svozy na základě objednávek a zdarma. Situaci u dalších poskytovatelů ČTK zjišťuje.

Obce nebo jednotlivci musí nejdříve firmu Eletrowin kontaktovat, a to pomocí e-mailu na sber@elektrowin.cz či na telefonním čísle +420 241 091 842. Pro zajištění efektivní a rychlé pomoci žádá Elektrowin po obcích, aby lidé spotřebiče shromáždili na jednom místě. Dopravce přijede na domluvené místo a zajistí bezpečný odvoz všech spotřebičů.

Ekolamp je připraven pokrýt potřebné svozy z obcí v oblastech ohrožených či postižených velkou vodou, se kterými má smlouvu. "Systém zpětného odběru elektrozařízení zůstává plně funkční a po obnovení sjízdnosti komunikací zajistíme svozy na základě objednávek obcí. Regionální dispečeři nám potvrdili, že svozy budou probíhat ve standardním režimu všude tam, kde to bude dopravně či technicky možné. Svozy elektrozařízení jsou samozřejmě pro všechny obce zdarma," řekla Adamcová.

Mezi další poskytovatele zpětného sběru elektrozařízení v ČR patří Aeskol, Rema systém a Retela. Kolektivní systémy sběru elektroodpadu jsou financované z recyklačních poplatků placených spotřebiteli při nákupu výrobku.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů