Středa, 9. října 2024

TAMDA FOODS snížila díky paletám CHEP svou uhlíkovou stopu o 27 301 kg CO2

TAMDA FOODS snížila díky paletám CHEP svou uhlíkovou stopu o 27 301 kg CO2

Společnost TAMDA FOODS, jeden z největších vietnamských velkoobchodů v České republice, dosahuje díky využívání znovupoužitelných palet CHEP ve svém dodavatelském řetězci značných environmentálních úspor.

Společnost TAMDA FOODS pracuje s paletami společnosti CHEP v rámci svých logistických operací. Tato spolupráce zvyšuje efektivitu logistiky společnosti TAMDA FOODS a podporuje její závazek k udržitelnosti tím, že snižuje množství odpadu a optimalizuje zdroje prostřednictvím paletového poolingu, který funguje na principu cirkulárního modelu, ve kterém jsou palety sdíleny a opakovaně používány výrobci a distributory v celém dodavatelském řetězci. Po jejich použití CHEP palety vyzvedne a odveze je do servisního centra, kde jsou zkontrolovány a případně opraveny, než jsou znovu uvedeny do oběhu pro další výrobce k opětovnému použití.
Společnost TAMDA FOODS těží z výhod tohoto partnerství a šetří tím i životní prostředí. Jen za posledních 12 měsíců dosáhla společnost TAMDA FOODS v porovnání s používáním běžných dřevěných palet hned několik milníků[1]:
  • Snížení emisí CO2 o 27 301 kg, což odpovídá 24 933 km ujetých kamionem;
  • Úspora 24 780 dm3 dřeva, což odpovídá 24 stromům;
  • Snížení množství odpadu o 2 466 kg, což odpovídá dennímu odpadu 1 895 osob.
Ing. VO VAN NAM, MSc., MBA., zástupce ředitele Tamda Group, k těmto výsledkům uvedl: ,,Je skvělé, že jsme schopni takto přesně vyčíslit pozitivní dopady na životní prostředí a prokázat náš společný závazek k udržitelnosti. Přínosy, které zde vidíme, jsou důkazem síly našeho partnerství se společností CHEP a ukazují, čeho lze dosáhnout, když organizace spolupracují na dosažení společného cíle."
Společnost CHEP ocenila úspěchy společnosti TAMDA FOODS certifikátem udržitelnosti, který uděluje společnostem, které dosahují významných úspor v oblasti životního prostředí díky využívání paletového poolingu ve srovnání s jednorázovými alternativami.
Marvin Bleikamp, Country Lead pro Českou republiku, vyjádřil spokojenost s nejnovějšími úspěchy společnosti TAMDA: ,,V CHEP úzce spolupracujeme s našimi partnery, abychom jim pomohli vytvářet inovativní řešení pro efektivnější, flexibilnější a udržitelnější dodavatelské řetězce. I tentokrát se ukazuje, jaké výhody může přinést spolupráce dvou organizací s podobnou vizí, které kladou důraz na udržitelnost jako na hlavní pilíř své činnosti."

[1] Společnost CHEP používá analýzu životního cyklu (LCA), aby lépe porozuměla environmentální stopě svých výrobků, a pověřila nezávislého odborníka třetí strany, společnost RCD Environment, aby vyčíslil ekologické přínosy systému. LCA je standardizovaný, vědecky podložený nástroj pro hodnocení dopadu výrobku na životní prostředí v průběhu jeho životního cyklu, včetně těžby a zpracování surovin, výroby, distribuce, používání, recyklace a konečné likvidace výrobku. Palety CHEP mají ve všech kategoriích nejnižší dopad na životní prostředí v porovnání s alternativami na trhu.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů