Nové trendy v oblasti potravinářství - dosledovatelnost kakaa, kávy a čaje
28.4.2014
Seminář, školení
Bureau Veritas a Potravinárská komora Slovenska srdečně zvou na odborný seminář, zaměřený na nové certifikační schéma a jeho výhody v souvislosti s požadavky mezinárodních potravinářských řetězců.
Seminár podpoří přednáškou o současných trendech též paní PhDr. Ildikó Maggioni-Brázová, riaditeľka odboru potravinárstva Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.
Projekt UTZ, který přichází na Slovensko a je již zastoupen i v České republice, je celosvětově velmi významný z pohledu trvale udržitelného zemědělství a zajištuje vysledovatelnost pohybu kakaa, kávy či čaje a tím transparentost použitého produktu. UTZ Certified je nezisková mezinárodní organizace, která odborně zastřešuje celý proces.
Seminář je určený pro všechny odběratele a výrobce kakaových a kávových produktů, kávy a čaje, kteří chtějí získat konkurenční výhodu. V případě kakaa bude certifikace v dohledné době požadavkem v rámci obchodních řetězců.