Čtvrtek, 28. března 2024

Dobrovolnická akce Ukliďme Česko bude mít letos i charitativní rozměr

Přibližně měsíc zbývá do soboty 18. dubna, kdy proběhne 2. ročník celorepublikové dobrovolnické akce Ukliďme Česko 2015.

Dobrovolnická akce Ukliďme Česko bude mít letos i charitativní rozměr

Její organizátoři rozhodně nezahálejí a chystají pro účastníky řadu novinek. Kromě širšího zapojení škol, firem a obcí bude mít letošní akce i nový rozměr - charitativní.

Ukliďme Česko se zapojilo do projektu "Koruna za kilo", který pořádá ve spolupráci s Národní radou osob se zdravotním postižením společnost ASEKOL. Cílem tohoto projektu je podpořit zaměstnávání osob se zdravotním hendikepem. Za každý kilogram elektrozařízení, uloženého do speciálních červených kontejnerů, daruje ASEKOL 1 Kč nadačnímu fondu Rovná šance.

červenýČervené kontejnery určené pro sběr elektrozařízení budou vyznačeny v Mapě úklidů, která je k dispozici na webových stránkách akce www.UklidmeCesko.cz. V této mapě uvidí nejen účastníci akce v brzké době i všechna sběrná střediska odpadů. A právě pro SSO připravila společnost ASEKOL v rámci akce Ukliďme Česko další bonus: za každý svoz klecového kontejneru s drobným elektrozařízením objednaný v sobotu 18.4. mohou sběrná střediska získat finanční odměnu ve výši 300 Kč. Tento bonus připadne každému ze smluvních sběrných dvorů společnosti ASEKOL, který se zapojí do akce Ukliďme Česko.

Udělejte si jarní úklid!
Úklidem to začíná, pokračuje správným tříděním, svozem a následnou recyklací končí. I pokud se přímo nezúčastníte úklidové akce 18. dubna, můžete díky projektu ,,Koruna za kilo" přispět na dobrou věc, třeba jen tím, že si doma uděláte jarní úklid a nefunkční elektrozařízení odevzdáte do červených kontejnerů. Projekt "Koruna za kilo" probíhá až do konce roku 2015.

Zapojit se do úklidu Česka a podpořit zdravotně postižené tak může prakticky každý a navíc po celý rok!

hromada

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů