Čtvrtek, 18. dubna 2024

Na sběrné dvory si pro radu přijdou děti z Královéhradeckého kraje

Na sběrné dvory si pro radu přijdou děti z Královéhradeckého kraje

Téměř 1000 dětí z královéhradeckých základních škol se vydá na sběrné dvory pro radu, jak správně zacházet s nepotřebnými elektrospotřebiči a dalším odpadem.

Zaskočte si pro radu, jak se zbavit odpadu, tak zní název ekologicko-naučné akce, kterou pořádá Královéhradecký kraj ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN. Sběrné dvory navštíví žáci ve čtyřech městech od ponděl 15. června do čtvrtka 18. června 2015.

Ekologii přímo v terénu se bude učit téměř 1000 žáků, které přivedou jejich učitelé do sběrných dvorů v Hořicích, Jaroměři, Rychnově nad Kněžnou a Vrchlabí.

,,Účastníci akce se dozví od odborníků, jak se ve sběrných dvorech nakládá nejen s elektrospotřebiči, které již dosloužily, ale i s ostatním odpadem, který lidé vyprodukují. Kam následně putuje, proč je důležité odpad třídit a odkládat jej do míst k tomu určených," vysvětluje Táňa Pokorná ze zákaznického oddělení ELEKTROWINu.

Díky recyklaci se odpady mění v materiál, jenž lze znovu využít ve výrobě, a významně tak šetřit suroviny, elektrickou energii a životní prostředí.

Při návštěvě sběrného dvora si budou moci žáci a studenti právě získané informace bezprostředně otestovat a zasoutěžit si o drobné dárky.

ELEKTROWIN se na děti a mládež zaměřuje dlouhodobě. Za pár let budou tyto děti rozhodovat o nakládání s vysloužilým elektrozařízením ve svých vlastních domácnostech.

,,O akce tohoto typu je ze strany základních škol velký zájem," dodává Pokorná.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů