Čtvrtek, 28. března 2024

Chrudim: Město zapůjčí lidem kompostéry

Chrudim: Město zapůjčí lidem kompostéry

Město Chrudim nabídne zdarma k zapůjčení kompostéry všem, kteří vlastní či mají pronajatý pozemek na celém k.ú. území města Chrudim.

Město využilo příležitosti a podalo v listopadu 2016 žádost o dotaci do 40. výzvy Operačního programu Životní prostředí na projekt Podpora domácího kompostování města Chrudim. Výzva byla zacílena na předcházení vzniku odpadů, a to zejména díky pořízení kompostérů, kontejnerů a štěpkovačů do domácností.

Záměr počítá s pořízením 1 500 kusů kompostérů. Kromě nich se mají díky dotaci obstarat také nádoby na textilní materiál do sběrného dvora a dvě knihobudky, které budou instalovány na recepci plaveckého bazénu a sportovní haly.

Zájemci o kompostér o objemu cca 900 litrů jednoduše vyplní elektronickou žádost na webových stránkách odpadovecentrum.cz pod odkazem Žádost o kompostér.

Zapůjčení kompostérů bude ošetřeno smlouvou o výpůjčce uzavírané na pět let, ve které se občan zaváže kompostér umístit na vlastním či pronajatém pozemku, které je na území chrudimi, a to s možností kontroly umístění kompostéru. Dále se zájemce po dobu udržitelnosti projektu ve smlouvě zaváže, že bude kompostér využívat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů