Úterý, 16. dubna 2024

Fotografie inovativního plně elektrického jednostopého konceptu značky ŠKODA na veletrhu EUROBIKE 2019

Fotografie inovativního plně elektrického jednostopého konceptu značky ŠKODA na veletrhu EUROBIKE 2019

ŠKODA prezentuje jednostopý koncept KLEMENT na mezinárodním cyklistickém veletrhu EUROBIKE v německém Friedrichshafenu a nabízí i svou představu o budoucnosti ekologické mikromobility v moderních metropolích. Na stánku firmy BFO Mobility ukazuje ŠKODA plně elektrický jednostopý koncept KLEMENT s motorem o výkonu 4 kW, integrovaným v náboji kola, a inovativním ovládáním.

Elektromotor v náboji zadního kola má výkon až 4 kW a koncept s ním zrychluje až na 45 km/h. Obě lithium-iontové baterie, každá složená z 52 článků, mají celkovou kapacitu 1.250 Wh - což stačí pro dojezd až 62 kilometrů na jedno nabití. Akumulátory lze snadno vyjmout a dobíjet jak ze zásuvky, tak během jízdy rekuperací. Koncept KLEMENT, dosahující rychlosti až 45 km/h, je vybaven hydraulickou přední brzdou s funkcí ABS a moderním LED-osvětlením pro zajištění optimální bezpečnosti.

Sériová verze konceptu KLEMENT by v budoucnu mohla být obohacena o řadu dalších nápadů, například o asistenční systémy, funkcionality na přání nebo o speciální pěnové pneumatiky z tlumícího materiálu, používaného u běžecké obuvi, které poskytnou požitek z komfortní a nehlučné jízdy.

EUROBIKE je nejdůležitějším cyklistickým veletrhem na světě se zhruba 1.400 vystavovateli. Veletrh se koná ve Friedrichshafenu, jeho haly budou letos pro odborníky otevřené od 4. do 6. září, pro veřejnost je pak vyhrazeno 7. září 2019.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů