Sobota, 27. dubna 2024

Svaz BIO vinařů: BIO prokazatelně snižuje globální oteplování

Svaz BIO vinařů: BIO prokazatelně snižuje globální oteplování

V dnešní snídani s Novou, Jan Cibulka, tajemník svazu BIO vinařů popsal hlavní výhody BIO principů. Ty se dle něj skládají ze dvou hlavních přínosů: pro zdraví, a pro přírodu.

Jako hlavní bonus pro zdraví, označil Cibulka absenci konvenčních postřiků a hnojiv. Citoval WHO, která Glyfosáty označuje za "pravděpodobně rakovinotvorné". Dále Zmiňoval studie, které poukazují na zvýšený výskyt autismu u dětí narozených matkám, které po dobu těhotenství žily do 2 km od konvenčně stříkaných polí.

Nákup BIO potravin byl v televizním pořadu označen jako "nejjednodušší způsob, jak může každý jednotlivec zmírnit globálního oteplování." Dle studií BIO plochy zachycují o 44 % více CO2 než konvenční plochy. Jako další výhody BIO byla vypíchnuta schopnost zadržovat vodu v krajině a ochrana biodiverzity.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů