Sobota, 27. dubna 2024

Děčínská zoo chce ke svému 75. výročí vytvořit český rekord

Děčínská zoo chce ke svému 75. výročí vytvořit český rekord

Děčínská zoologická zahrada si chce k 75. výročí vzniku nadělit vytvoření českého rekordu. Žádá proto návštěvníky, aby v den velkolepé oslavy, 11. května, dorazili v jakémkoliv tričku, na němž bude vyobrazený medvěd. Může jít o obrázek, fotografii, nášivku i vlastnoručně vytvořenou podobiznu, uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. Zoo má medvěda ve svém znaku. Její ikonou je medvěd kamčatský Bruno, který byl inspirací k rekordu a bude i hlavní hvězdou oslavy.

"Akce se uskuteční odpoledne, kdy dorazí Agentura Dobrý den z Pelhřimova kvůli sčítání a zaznamenání rekordu," řekla ČTK Houšková. Doprovodný program podle ní bude začínat dřív. Houšková řekla, že se lidem nápad líbí. "Hlásí se celé party, trička si vyrábějí, takže zájem očekáváme veliký," dodala. Zoologická zahrada shání také partnery akce, kteří se mohou hlásit na e-mail media@zoodecin.cz.

Pro ty, kteří dorazí v tričku s medvědem, bude platit poloviční vstupné. Dospělí zaplatí 75 korun a děti, studenti a senioři 50 korun. Šanci se k rekordu připojit budou mít i ti, kterým se tričko sehnat nepodaří. Bude jej možné vytvořit v dílně, kterou zoologická zahrada doplní program slavnosti.

Zoo, kterou loni navštívilo více než 125.000 lidí, si nadělí i nového maskota, dvojníka Bruna. Velkého plyšového medvěda návštěvníci poprvé spatří rovněž 11. května.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů