Pátek, 3. května 2024

S LOKNI jste ušetřili už 12 milionů PET lahví!

S LOKNI jste ušetřili už 12 milionů PET lahví!

LOKNI je síť stanic na filtrovanou vodu do vlastní lahve. Jde o alternativu k balené vodě, která snižuje velké množství plastů. Myšlenka je jednoduchá. Pokud mají lidé k dispozici spolehlivý zdroj kvalitní vody zdarma, raději si vodu natočí do své vlastní lahve, místo aby si kupovali vodu balenou. Letos navíc LOKNI překonalo milník 12 000 000 ušetřených PETek, což je přes 300 t plastů.

Filtrační stanice jsou umístěny na více než 56 fakultách českých vysokých škol. Tento eko projekt, který sponzorují partneři LOKNI, nabízí studentům přístup k filtrované vodě ZDARMA. Jako protislužbu získávají partneři možnost prezentace na LCD obrazovkách stanic a v reklamním prostoru mobilní apky.

LOKNI je oblíbené nejen na vysokých školách, ale od konce loňského roku si načepujete i ve veřejném prostoru, konkrétně na 13 vlakových nádražích po celé ČR. Navíc nově si můžete pořídit i Lokni filtraci na doma.

Počet uživatelů v síti přesáhl už 90 000. Díky podpoře těch, kteří dávají přednost filtrované vodě, se aplikace LOKNI dostala na 1. místo v kategorii Jídlo a nápoje v App Store.

Odkazy:
lokni.cz

www.instagram.com/lokni_cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů