Pátek, 3. května 2024

Organické hnojivo z ovčí vlny

Organické hnojivo z ovčí vlny

Obsahem projektu GreenWool je zpracování nevyužité surové ovčí vlny z farmové produkce a výroba vlněného granulátu, který je použitelný jako přípravek pro zušlechtění půd a podporu růstu rostlin v zemědělské a pěstitelské praxi.

Ing. Pavel Klevcov a Filip F. Vancl jsou dlouhodobými chovateli ovcí. Z vlastních zkušeností poznali rozsah potíží s odbytem surové ovčí vlny. Při hledání řešení začali postupně používat surovou vlnu v pěstitelských pokusech na svých hospodářstvích. V praxi si ověřili, že již použití zcela nezpracované surové ovčí vlny zlepšuje kondici pěstované zeleniny, květin i výsadeb dřevin.

Ovčí vlna není odpad, nevyhazujte jí a udělejte ze svých ovcí zahradníky.
Vykupujeme surovou ovčí vlnu a vyrábíme z ní 100% přírodní organické hnojivo pro zlepšení kvality půd a kondice rostlin. Máme zájem o vlnu z jakéhokoliv plemene, tříděnou při stříži obvyklým způsobem - bez bříšek, nohou, obřitků a částí silně znečištěných výkaly.

Neodebereme vlnu extrémně znečištěnou, mokrou, špatně dlouhodobě skladovanou (napadenou moly, plesnivou, apod.).

Výkupní cena je podle kvality vlny 3 - 5 Kč/ kg vč. DPH.

Zajistíme odběr přímo na Vašem hospodářství s osobní přebírkou, kontrolou a odvozem.

Pokud máte zájem o prodej surové ovčí vlny z vašeho hospodářství kontaktujte nás na telefonním čísle: 604 149 347 nebo napište na: pavel.klevcov@greenwool.cz

  • Granulovaná ovčí vlna je přirozený přípravek pro zvýšení kvality půd a výživu rostlin.
  • GreenWool peletky jsou certifikovaným organickým hnojivem, vyrobeným ze surové ovčí vlny. Důležité živiny rostlinám poskytují postupně až po dobu šesti měsíců.
  • GreenWool peletky jsou ideální pro dlouhodobou podporu růstu zeleniny (rajčata, tykve, okopaniny), polního ovoce (jahody), jsou vynikající pro podporu růstu sadařských a ovocnářských výsadeb, a vhodné jsou i pro pěstování květin a bylin.
  • GreenWool peletky zpomalují vysychání půdy a snižují spotřebu zálivkové vody a to díky je jejich schopnosti absorbovat zálivkovou vodu v objemu až 3,5násobku své vlastní hmotnosti.
  • GreenWool peletky přispívají k provzdušnění půdy tím, že při absorpci vody zvětšují svůj objem, čímž kypří a provzdušňují půdu. Přispívají tak k regulaci acidity půd.
  • GreenWool peletky jsou aplikovatelné po celé vegetační období rostlin, ale i jako ochrana přízemních částí rostlin před mrazem v zimním období.
  • GreenWool peletky lze použít pro zušlechtění výsadbových i pěstebních substrátů nebo mulčů.

Zdroj: https://www.greenwool.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů