Pátek, 3. května 2024

Do Canal Grande v Benátkách vylili aktivisté zelenou a červenou barvu

Do Canal Grande v Benátkách vylili aktivisté zelenou a červenou barvu

Hlavní benátský kanál Canal Grande se dnes odpoledne zbarvil do červených a zelených odstínů. Italská policie předpokládá, že se jedná o akci klimatických aktivistů ze skupiny Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí), napsala agentura APA.

Policisté podle italských médií zadrželi dva občany Francie, o které předpokládají, že za celou akcí stojí. Barvivo bylo do vody vylito z jedné z lodí, které v Benátkách slouží jako městská hromadná doprava. Zatím není jasné, jestli jde o nezávadnou látku. Je přitom pravděpodobné, že aktivisté svou akci naplánovali k datu zahájení benátského výtvarného bienále.

"Co nejdůrazněji odsuzuji jednání některých klimatických aktivistů, kteří se dnes odpoledne opět zaměřili na naše krásné město a vhodili do Canalu Grande látku, jež ho obarvila na zeleno a červeno. Chci poděkovat policistům, kteří okamžitě zakročili," řekl dnes starosta Benátek Luca Zaia.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů