Sobota, 4. května 2024

Zaměstnanci CSG se zapojili do akce Ukliďme si

Zaměstnanci CSG se zapojili do akce Ukliďme si

Desítky zaměstnanců průmyslově-technologické skupiny CSG se zapojily do CSR aktivity Ukliďme si - společně pro čistší okolí. K akci se připojila řada firem ze skupiny, které ve spolupráci s radnicemi i místními spolky vyrazily uklízet ve svém okolí.

Celoskupinová akce Ukliďme si byla termínově navázaná na Den země, den, kdy si lidé celosvětově připomínají potřebu ochrany životního prostředí. Poprvé si ho lidé slavili v roce 1970 v USA, v příštím roce si tedy připomeneme již jeho 55. výročí. Podle počtu zapojených firem z CSG zájem o životní prostředí a své okolí rezonuje i mezi zaměstnanci skupiny.
Zaměstnanci společnosti CSGM, co je servisní organizace skupiny CSG, a dále Karboxu, TSG a Czech Camouflage Systems se v rámci akce Ukliďme si pustili do úklidu v Přelouči. Ve čtvrtek 18. dubna odpoledne se navzdory sychravému počasí sešla skupina 19 dobrovolníků, z toho dva zástupci města Přelouč, kteří se zaměřili na sběr odpadu v okolí svých provozoven.
Celkem společně posbírali sedm pytlů odpadků a ti zaměstnanci, kteří se podobné akce zúčastnili již v minulosti, byli mile překvapeni, že množství posbíraných odpadků bylo tentokrát mnohem nižší.
Všichni účastníci dostali pracovní rukavice, pytle na odpadky a pustili se do práce. Po skončení úklidu na ně čekalo v kuchyňce připravené občerstvení: podávala se pizza, chlebíčky, zákusky a džusy na zapití. Akce se uskutečnila ve spolupráci s radnicí.
Zapojili se i zaměstnanci z nedaleké pardubické Retie. Firma se na podobě úklidu domluvila s pardubickým městským obvodem Dukla a město Pardubice přistavilo kontejner na odpad. Zaměstnanci uklízeli lesopark Dukla, který prakticky sousedí s firmou, řada z nich tam chodí trávit volný čas.
Úklidové akce se zúčastnilo na dvacet zaměstnanců Retie, kromě dobré věci si užili i pohybu v přírodě a neformální zábavy i příležitosti utužit vztahy, aby nebyly jen ryze profesionální. K tomu čekalo na všechny účastníky malé překvapení: každý obdržel jako odměnu 1 kg vyuzených domácích klobás.
V Pardubickém kraji se uklízelo i v Třemošnici, kde sídlí společnost DAKO-CZ. Ta se domluvila s městem a s technickými službami na úklidu tzv. Královské stezky. Sešlo se dvanáct zaměstnanců, kteří na místo úklidu vyrazili ve čtvrtek v jednu odpoledne. Posbírali celkem šest pytlů odpadků, mezi nimiž byly například boty, stan, ale také židle a dokonce sáňky. Také na zaměstnance DAKO-CZ čekalo po skončení úklidů občerstvení v podobě opékání špekáčků, které mohli zapít ovocným birellem.
Zaměstnanci leteckých opraven Job Air Technic si vybrali les místního mysliveckého spolku Racek u Pustějova nedaleko Studénky. Zaměřili se na sázení stromů, kterých vysadili na 160, založili alej Job Air Technic. Do akce se zapojilo rekordních pět desítek zaměstnanců, na které na závěr čekalo malé občerstvení v podobě pivka, kofoly a klobásky. Akce to byla vydařená, a je na co vzpomínat a v září navázat.
Osm dobrovolníků se sešlo i v Praze. Zaměstnanci Prague Fertility Centra se zaměřili na sběr odpadků a suchého listí poblíž vchodů do kliniky.
V pátek 19. dubna se akce Ukliďme si zúčastnili zaměstnanci šternberské společnosti Excalibur Army. Ti se po dohodě s obcí Domašov pustili do úklidu cesty od tankodromu, kde má firma zázemí pro testování jízdních vlastností vozidel, až po obec Domašov. Kromě HR úseku a obchodního oddělení se do akce zapojil úsek technických služeb, který zajistil veškeré potřebné vybavení.
Celkem uklízelo 14 zaměstnanců, kteří posbírali několik pytlů odpadu. Na konci akce se při společném opékání špekáčků účastníci shodli, že by bylo fajn, aby z akce vznikla tradice a příště se účastníků v "popelářských vestách" sešlo ještě více.
V pátek se za úklidem svého okolí vydali také zaměstnanci kopřivnické Tatry. Sešlo se jich jedenáct a po dohodě a ve spolupráci s městským úřadem Kopřivnice vyrazili uklízet okolí toku Sýkoreček, který mimo jiné protéká tatrováckým polygonem a u Příboru se vlévá do Kopřivničky.
Bezprostřední hodnocení všech zaměstnanců, kteří se do této celoskupinové CSG aktivity zapojili, bylo veskrze pozitivní, a to i přes to, že nečekaně chladné počasí pohybu venku příliš nepřálo. Díky zájmu zaměstnanců udělat něco pro své okolí a strávit neformálně mimopracovní čas spolu je zjevné, že z akce vznikne pěkná tradice, která každoročně pomůže zvelebit okolí firem CSG napříč republikou.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů