Neděle, 19. května 2024

E.ON v číslech - 86 %

E.ON v číslech - 86 %

86 % - o tolik narostl během prvního čtvrtletí letošního roku objem elektrické energie, kterou majitelé elektromobilů nabíjeli své vozy v síti E.ON Drive, oproti stejnému období loňského roku.

Pro srovnání, za první kvartál roku 2023 odebrali řidiči elektromobilů z dobíječek E.ONu 375 144 kWh elektrické energie, letos to bylo už 701 000 kWh. Stojí za tím hlavně intenzivní výstavba dobíjecích bodů, které společnost zrealizovala za celý loňský rok. Z pohledu výstavby byl totiž pro E.ON rekordní, jelikož zprovoznil dohromady 176 dobíjecích bodů.

A v letošním prvním kvartále roste i počet jednotlivých dobití. Za první tři měsíce roku 2023 dobili řidiči své elektrické vozy v 19 500 případech, za stejné období letos je to už 32 000 dobití. Průměrná doba, kterou zákazníci E.ONu u stojanu stráví, se ale snížila o více než dvě minuty. Souvisí to s tím, že společnost rozšiřuje síť ultrarychlých dobíječek, kde lidé logicky tráví méně času. Data E.ONu ukazují i trend vyššího využívání ultrarychlého dobíjení, jelikož objem odebrané energie na těchto typech stanic se navýšil za první čtvrtletí tohoto roku oproti stejnému období loňského roku o 222 %.

Aby společnost co nejvíce zpřístupnila ultrarychlé dobíjení svým zákazníkům, upravila nedávno i ceny ultrarychlého dobíjení na úroveň rychlého dobíjení. Registrování zákazníci E.ON Drive tak zaplatí stejně na obou typech stanic. Síť E.ON Drive má aktuálně více než 520 dobíjecích bodů napříč celou Českou republikou. V letošním roce se chce společnost ještě více než dříve zaměřit na výstavbu ultrarychlých dobíjecích stanic i celých hubů, které jsou aktuálně trendem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů