Pátek, 26. dubna 2024

Ve Velkém Meziříčí začala stavba protihlukové stěny, nájezd na D1 je uzavřen

Ve Velkém Meziříčí začala stavba protihlukové stěny, nájezd na D1 je uzavřen
Výstavba protihlukové stěny u dálnice D1 začala v pondělí ve Velkém Meziříčí. Stavba se neobejde bez komplikací v dopravě, které by podle starosty města František Bradáče (KDU – ČSL) ale neměly způsobit řidičům výraznější problémy.

"Na dálnici i během budování stěny zůstanou v provozu dva jízdní pruhy v každém směru, což by nemuselo způsobovat řidičům problémy. V místě bude zřejmě jen omezena rychlost, ale my doufáme, že se nebudou tvořit kolony a nebude tím pak trpět doprava ve městě, kam by řidiči sjížděli z dálnice," uvedl starosta. Řidiči přesto musejí počítat s komplikacemi mezi 145. a 147. kilometrem dálnice ve směru na Brno, kde je uzavřen nájezd na dálnici.

Protihluková stěna bude dlouhá 1400 metrů a vysoká tři a půl až čtyři metry a vznikne mezi kilometry 145,5 až 146,9 dálnice D1. Celá stěna bude z betonu, pouze na mostě bude prosklená. Náklady akce jsou vyčísleny na necelých sto milionů korun. Stavba stěny by měla skončit 8. listopadu tohoto roku.

Souběžně se stavbou protihlukové stěny začala podle Bradáče na D1 u Velkého Meziříčí také rekonstrukce mostu na 146,7. kilometru. "Do srpna se bude opravovat pravá polovina mostu ve směru Praha – Brno. Na jeho levou půlku ve směru opačném pak dojde až příští rok, v dubnu až červnu 2010," upřesnil starosta. „Náklady na kompletní rekonstrukci mostu se mají pohybovat kolem 50 milionů korun.

Autor: Jaroslav Šnajdr

http://www.mediafax.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů