Úterý, 19. března 2024

Pozvánka na seminář Hlášení do integrovaného registru znečišťování (IRZ), souhrnná provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší, a novinky v legislativě životního prostředí

Seminář je určen pro pracovníky zabývající se podnikovou ekologií.

Pozvánka na seminář Hlášení do integrovaného registru znečišťování (IRZ), souhrnná provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší, a novinky v legislativě životního prostředí

Od roku 2010 dochází k zásadním změnám v ohlašovacích povinnostech v oblasti ŽP. Seminář si klade za cíl seznámit účastníky s praktickými dopady legislativních změn na provoz firem a zároveň poskytnout základní orientaci pro splnění ohlašovacích povinností.

Seznamte se zavčas se změnami, které se vás týkají a předejděte tak možným sankcím, které v případě nesplnění ohlašovacích povinností mohou dosáhnout až 2 mil. Kč.

Obsah semináře:
o hlášení do integrovaného registru znečišťování (IRZ) - zákon č. 25/2008 Sb. (týká se od nově také provozoven s produkcí více jak 2 t nebezpečných odpadů nebo 2000 t ostatních odpadů)
o ohlašování prostřednictvím integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností (ISPOP) - zákon č. 25/2008 Sb. (řada subjektů bude povinna za rok 2009 podávat hlášení v oblasti ŽP např. za ovzduší prostřednictvím speciálních elektronických formulářů)
o praktické instruktáže k vyplnění hlášení do IRZ a souhrnné provozní evidence
o nová vyhláška upravující postup zjišťování emisí a zpracování provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší - vyhláška č. 205/2009 Sb. (nově mimo jiné upravuje náležitosti souhrnné provozní evidence)
o změny zákona o odpadech (změny limitů pro roční hlášení, zeminy a sedimenty vyjmuté z působnosti zákona, těžební odpad ad.)
o nová klasifikace, označování a balení chemických látek (nařízení č. 1272/2008/ES)
o ad.

České Budějovice - 15. března 2010
9.00-14.00 hod., Dům techniky (Plzeňská 2311/2a), GPS: 48°59'27.61"N; 14°28'1.17"E

U objektu možnost parkování.

Cena semináře je 950 Kč + DPH (celkem 1140 Kč).
V ceně je zahrnuto občerstvení, manuál, CD se vzory a osvědčení o absolvování semináře.

Na seminář se přihlašujte prostřednictvím elektronické přihlášky na www.eqservis.cz.

Platbu provádějte převodem na číslo účtu: 199339801/0300 tak, aby byl poplatek uhrazen nejpozději 2 pracovní dny před termínem semináře. Při platbě uvádějte konstantní symbol: 0308, variabilní symbol: 0510 a jako specifický symbol uveďte IČO organizace.

Na setkání se těší: Mgr. Zdeňka Hybšová a Ing. Ondřej Lazárek (GMS: 774 423 766, lazarek@eqservis.cz)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů