Sobota, 27. dubna 2024

VIII. Mezinárodní energetické regulační fórum: Již osmé strategické setkání energetických odborníků a regulátorů z devíti zemí

VIII. Mezinárodní energetické regulační fórum: Již osmé strategické setkání energetických odborníků  a regulátorů z devíti zemí

Jaké jsou nejnovější trendy a strategie v oblasti regulace evropských energetických trhů? Jak probíhá jejich konsolidace, jaké nové akviziční příležitosti se na trzích střední a východní Evropy objevují? Co všechno ovlivní vstup ruského kapitálu do evropské energetiky? Jaký je aktuální stav státní energetické koncepce České republiky? Jaký bude vývoj cen a spotřeby energií?
To jsou jen některá z témat, která budou náplní osmého ročníku Mezinárodního energetického regulačního fóra. Organizátorem a odborným garantem fóra, které se koná ve dnech 21. a 22. března v pražském Hotelu Ambassador - Zlatá Husa je poradenská společnost Arthur D. Little. Odbornou záštitu převzal premiér vlády ČR pan Petr Nečas, předsedkyně Energetického regulačního úřadu paní Alena Vitásková, Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Fóra se zúčastní regulátoři z 9 zemí (Polsko, Slovensko, ČR, UK, Španělsko, Rakousko, Německo, Itálie, Maďarsko) jako speakeři, dále 11 CEO´s významných energetik: ČEZ, RWE, Energetický a průmyslový holding, PRE/EnBW, Czech Coal, MERO, ČEZ distribuce, RWE GASNET, NET4GAS, SPP Distribúcia, E.ON Distribuce, bývalý předseda vlády Mirek Topolánek, náměstek ministra průmyslu a náměstek ministra životního prostředí. V loňském roce se Fóra zúčastnilo vice jak 260 energetických odborníků.
"Již po osmé mají odborníci na energetiku ze střední a východní Evropy možnost setkat
se a prodiskutovat nejnovější trendy ve svém oboru a jejich dopad na klíčové hráče energetického trhu. K tématu konsolidace energetických trhů se vyjádří hlavní hráči působící na středo a východo-evropských trzích, přítomni budou top manažeři společností RWE, E.ON, EnBW, EPH i ČEZ. Společnost Gazprom zároveň představí svou strategie pro vstup na zmíněné trhy,"
přiblížil program fóra Dean Brabec, ManagingDirector CEE společnosti Arthur D. Little. "Zároveň se ale jedná i o unikátní setkání regulátorů. Ti se zaměří například na spolehlivost a bezpečnost dodávek či na stimulaci efektivnosti regulovaných subjektů. Best practice z těchto oblastí budou prezentovat regulátoři z Německa, Rakouska, Polska, Maďarska, Velké Británie, Španělska, Itálie, České republiky a Slovenska," doplnil Dean Brabec.
Klíčová témata VIII. Mezinárodního energetického regulačního fóra:
. Energetická politika EU a bezpečnost
. Nové trendy a strategie regulace v Evropě
. Konsolidace energetických trhů a nové akviziční příležitosti ve střední a východní Evropě
. Vstup ruského kapitálu do evropské energetiky
. Obnovitelné zdroje versus klasická energetika - jádro, uhlí
. Vývoj cen a spotřeby energií
. Státní energetická koncepce a budoucnost teplárenství
. Dlouhodobá investiční politika v síťových odvětvích
Programu fóra bude již podruhé předcházet workshop, tentokrát zaměřený na nové regulační trendy a strategie. Partnerem workshopu je společnost E.ON.
Klíčová témata workshopu:
. Regulační strategie - přehled současných regulačních mechanismů v Evropě
. Přístup ke stimulaci efektivnosti regulovaných subjektů
. Nový model regulace RPI-X@20
. Řízení kvality a spolehlivosti dodávek v regulačním vzorci
Více informací, podrobnýprogram a přihlášku najdete na adrese:

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů