Pátek, 26. dubna 2024

Správa Národního parku Šumava má nového ředitele

Správa Národního parku Šumava má nového ředitele

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa k 1. červenci jmenuje dosavadního náměstka SNP Šumava Jiřího Mánka ředitelem parku. Ministr dnes zároveň poděkoval Janu Stráskému za kvalitní a poctivou práci, kterou odvedl ve prospěch národního parku i jeho obyvatel, a předal mu svůj osobní dar.

"Už při jmenování pana Stráského jsem jasně deklaroval, že se jedná o prozatímního ředitele na rok až rok a půl. Jako krizový manažer se osvědčil. Účinně bojoval proti kalamitně přemnoženému kůrovci. Se svým týmem pomohl ke vzniku nového zákona o Národním parku Šumava. Stabilizoval situaci v regionu. Nastavil parametry oboustranné spolupráce s obcemi a oběma kraji. Vedle toho rozběhl transparentní prodej dřeva ze šumavských lesů. Věřím, že Jan Stráský ze Šumavy neodchází, že tu nadále zůstane s místními lidmi a že se vrátí ke své důležité práci v Radě parku. Ideálně v jejím čele," říká ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.

Ke jmenování nového ředitele Správy Národního parku Šumava ministr životního prostředí Tomáš Chalupa uvádí: "Pan Mánek situaci v parku velmi dobře zná. Téměř rok a půl působil jako náměstek prozatímního ředitele Stráského. V této funkci se osvědčil, a proto jej jmenuji k 1. červenci ředitelem parku. Pan Mánek je Šumavák a věřím, že svoji roli zvládne. Jeho úkoly budou uvést v život nový zákon o Šumavě a po 17 letech konečně zcelit rozdrobenou zonaci. Dále připravit nový plán péče a návštěvní řád od následujícího roku, stabilizovat personální situaci uvnitř Správy Národního parku a samozřejmě pokračovat v boji s kůrovcem. Pan Mánek je zárukou toho, že bude zajištěna kontinuita ve spravování Šumavy."

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů