Pátek, 26. dubna 2024

Nutnost autorizace hlášení zaslaného do ISPOP

Nutnost autorizace hlášení zaslaného do ISPOP

CENIA upozorňujeme ohlašovatele, kteří mají ohlašovací povinnosti vyplývající ze zákonů č. 25/2008 Sb., o ISPOP a IRZ, č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, č. 73/2012 Sb., o látkách, které poškozují ozonovou vrstvu, a o fluorovaných skleníkových plynech, č. 254/2001 Sb., o vodách, č. 477/2001 Sb., o obalech, č. 185/2001 Sb., o odpadech, a hlášení již zaslali do systému ISPOP, že dle § 37 odst. 4 zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu je nutnou součástí elektronického podání následná autorizace.

Všem ohlašovatelům doporučujeme zkontrolovat hlášení ve svém účtu ISPOP v záložce Přehled doručených hlášení. Pokud je u hlášení ve sloupci STAV DOKUMENTU uvedeno "Čeká na autorizaci", doporučujeme provést dodatečnou autorizaci zaslaného hlášení, ke které slouží formulář "Potvrzení údajů odeslaných elektronicky do ISPOP". Toto potvrzení je automaticky po přijetí hlášení systémem ISPOP odesláno e-mailem zpracovateli hlášení, nebo je možné jej stáhnout ve Vašem elektronickém účtu v ISPOP po přihlášení.

Potvrzení vytiskněte, nechte podepsat osobou s podpisovým právem za organizaci a originál v listinné podobě odešlete nejlépe doporučeně na adresu CENIA uvedenou vlevo dole na potvrzení (CENIA, Vršovická 1442/65, 100 00 Praha 10).

Bez autorizace zaslaného hlášení nejsou podmínky podání dodrženy, hlášení není předáno příslušnému úřadu k ověření, a není tak splněna zákonná ohlašovací povinnost.

Postup pro stažení listinného potvrzení z účtu ISPOP pro autorizaci hlášení.

UPOZORNĚNÍ: Pokud jste hlášení zaslali datovou schránkou nebo jste do hlášení připojili platný kvalifikovaný podpis, je hlášení automaticky autorizováno (více o autorizaci - na webu ISPOP Stručný návod pro ohlášení.

Zdroj: CENIA

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů