Neděle, 8. září 2024

DHL a Envision spojují síly pro udržitelné inovace v logistice a energetice

DHL a Envision spojují síly pro udržitelné inovace v logistice a energetice

Envision Group, přední světová společnost zabývající se ekologickými technologiemi, a DHL Group, přední světová logistická společnost, podepsaly dohodu o strategickém partnerství, aby podpořily komplexní spolupráci v oblasti logistických řešení a vzájemně urychlily dosahování cílů udržitelnosti. Partnerství pokrývá čtyři hlavní oblasti: logistická řešení, udržitelné letecké palivo (SAF), zelená energie a společný rozvoj ,,Net Zero" průmyslového a logistického parku. Partnerství spojí rozsáhlé logistické znalosti DHL Group se znalostmi Envision v oblasti řešení obnovitelných zdrojů energie s cílem urychlit pokrok v ekologických energetických iniciativách. Obě společnosti se zavázaly k udržitelnosti s cílem dosáhnout nulových čistých emisí.

SAF je v rámci tohoto partnerství klíčovou oblastí zájmu. Obě společnosti uznávají SAF jako kritickou součást snižování emisí uhlíku v letecké dopravě a pokroku v dekarbonizaci leteckého průmyslu, přičemž DHL má za cíl zvýšit mix SAF na 30 % do roku 2030. V této strategické spolupráci bude Envision poskytovat SAF pro DHL, podporovat cíle logistické společnosti ve snižování emisí uhlíku a zároveň zajišťovat globální dodávky. Envision bude také zkoumat zdroje obnovitelných surovin a technologické cesty pro neustálý pokrok v dekarbonizaci v sektoru letecké dopravy.
Lei Zhang, předseda Envision Group, řekl: ,,Letecký sektor v současné době zaostává za cíli z velké části kvůli vysokým nákladům spojeným se zelenými uhlovodíky a jejich deriváty. Envision může prostřednictvím systematické inovace snížit náklady a způsobit revoluci ve výrobě SAF ve velkém měřítku. Vývoj této ,,nové ropy" podpoří celosvětové úsilí o uhlíkovou neutralitu.
Vedle toho bude Envision poskytovat komplexní řešení přechodu na zelenou energii včetně elektřiny, a tím podporovat cíle DHL v oblasti obnovitelné energie prostřednictvím cílených nákupů zelené energie.
Dohoda ustanovila DHL jako klíčového strategického partnera pro rozvojové plány Envision, využívající rozsáhlou síť DHL ve více než 220 zemích a územích k podpoře cílů Envision při vstupu na nové trhy s obnovitelnými zdroji energie. Jako preferovaný logistický partner společnosti Envision bude DHL nasazovat plně integrovaná logistická řešení pro zlepšení efektivity a kvality, zajištění bezproblémového globálního řízení dodavatelského řetězce a komplexní podporu při orientaci v regulačních požadavcích a provozních výzvách.
,,Rámec partnerství s Envision představuje pro DHL další krok k vedoucímu postavení v globální udržitelnosti. Jsme odhodláni podporovat Envision v mezinárodní expanzi a logistických výzvách díky využití našich jedinečných logistických znalostí a unikátní globální sítě," řekl Tobias Meyer, generální ředitel DHL Group. ,,Společně povedeme změnu v integraci zelených technologií a optimalizaci dodavatelských řetězců, nastavíme nová měřítka pro udržitelné inovace a globální dopad na životní prostředí prostřednictvím energetické transformace."
Envision a DHL také prozkoumají příležitosti napříč různými průmyslovými sektory pro společný rozvoj a výstavbu ,,Net Zero" průmyslového a logistického parku. ,,Net Zero" je nová třída průmyslových parků, které jsou plně poháněny komplexním řešením čisté energie. Integruje dodavatelské řetězce několika průmyslových odvětví, jako je výroba elektrických vozidel a baterií. Cílem parku je rozvíjet nové modely systémů elektrické energie a podporovat ekologické průmyslové ekosystémy, a tím v konečném důsledku urychlovat globální zelenou transformaci pro zákazníky. Park již spuštěný společností Envision v Asii a částech Evropy a na Středním východě rozšíří její globální stopu s podporou DHL a poskytne inovativní řešení pro transformaci s nulovými emisemi uhlíku.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů