Neděle, 8. září 2024

82,2 kilometrů stezek na devíti výletních trasách nabízí projekt Turistika beze stop.

82,2 kilometrů stezek na devíti výletních trasách nabízí projekt Turistika beze stop.

Turistiku beze stop spustila společnost E.ON ve spolupráci s dalšími partnery jako je Klub českých turistů, agentura Czech Tourism, DVTV a portál Mapy.cz v květnu tohoto roku a jeho cílem je poukázat na problematiku overturismu v některých lokalitách a nabízet alternativy v podobě méně vytížených výletových tras s udržitelnou tématikou.

Celkem odborníci v oblasti turismu vytipovali osmnáct tras po celé České republice. Devět z nich už je zveřejněných na webu www.turistikabezestop.cz a dalších devět se dočká zveřejnění na podzim tohoto roku.

Každá trasa má svůj detailní popis i videomedailonek, který natočila produkce DVTV a kde vystupují i redaktoři této populární internetové platformy. Videa s tipy na výlety mají už přes 3 miliony shlédnutí. Vedle toho jsou mapy i zaneseny v aplikaci mapy.cz, kde stačí zadat jen heslo Turistika beze stop a všechny se zobrazí.

Trasy jsou zvoleny tak, aby je zvládly i rodiny s dětmi. Najdou na nich nejen zajímavá místa, krásnou přírodu, ale i gastrotipy a další aktivity - například Geocaching. Nejdelší trasa je dlouhá 15,6 kilometru a zájemci ji najdou v okolí Vizovic. Naopak ta nejkratší v oblasti Podhůra na Chrudimsku, měří jen 4,5 kilometru.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů