Pátek, 13. září 2024

E.ON v číslech - 6 452

E.ON v číslech - 6 452

6 452 - fotovoltaických elektráren přibylo za první pololetí letošního roku do distribuční sítě společnosti EG.D, která patří do skupiny E.ON.

Pracovníci EG.D tak jen za první polovinu letošního roku připojili do sítě zdroje, které dosahovaly výkonu 146 MWp, což odpovídá zhruba polovičnímu instalovanému výkonu za celý loňský rok.

Nejvíce zdrojů připojilo EG.D tradičně na jižní Moravě. Z celkového počtu připojených zdrojů jich jen v Jihomoravském kraji přibylo přes 2 700. Téměř 2 000 nových zdrojů také zákazníci instalovali v Jihočeském kraji a třetí nejvytíženější lokalitou byl Zlínský kraj se zhruba tisícovkou instalací.

V porovnání s rekordním rokem 2023 se jedná o pokles zájmu o připojení FVE. Za první pololetí roku 2023 přibylo do sítě EG.D přes 16 000 zdrojů. Naopak zájem je pořád vyšší než v roce 2022, kdy za celý rok přibylo do sítě zhruba 11 000 zdrojů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů