Čtvrtek, 12. září 2024

Město Jičín získalo dotaci na výstavbu Odpočinkové zóny Cidlina

Město Jičín získalo dotaci na výstavbu Odpočinkové zóny Cidlina

Pro vybudování Odpočinkové zóně Cidlina dlouhodobě panuje silná poptávka ze strany občanů. V jižní části města při toku řeky vznikne největší jičínský park, který poskytne prostor jak pro procházky, tak i pro sportovní či relaxační aktivity.

Projekt zároveň počítá s tím, že dojde ke zhodnocení a zkvalitnění veřejných prostranství a zachování přírodního potenciálu, jelikož v lokalitě se nachází vzácný říční biotop. Projekt pracuje i s retencí dešťových vod, které budou využity pro závlahu.

Získaná dotace je určena na tzv. způsobilé výdaje, přičemž město Jičín se ještě pokusí získat další podporu na cyklostezku, která zde také vznikne, příp. na další výdaje. Celkové odhadované náklady na projekt Odpočinková zóna Cidlina podle projektové dokumentace vypracované společností Rehwaldt Landscape Architects totiž činí 130 321 712,89 Kč. Výsledná cena prací bude zřejmá až po podpisu smlouvy s konkrétním dodavatelem zakázky, jenž vzejde z výběrového řízení.

http://www.mujicin.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů