Živnostníci pozor: I menší restaurace musí vést evidenci odpadů
Mnozí menší provozovatelé např. restaurací, rychlého občerstvení, drobných autoopraven, opraven elektroniky a dalších drobných provozoven často zapomínají, že ze zákona mají vést průběžnou evidenci produkovaných odpadů, uchovávat ji po několik let a samozřejmě uchovávat doklady o bezpečné likvidaci odpadů oprávněnými firmami. Jsou často nemile překvapeni, když jsou pokutováni za nedodržení těchto pravidel. A pokuty nemusí být zrovna malé, mohou dosáhnout až stovek tisíc korun.
Evidence odpadů a jejich ohlašování
Původci a oprávněné osoby mají povinnost vést průběžnou evidenci o odpadech a způsobech nakládání s nimi za každou samostatnou provozovnu a za každý druh odpadu zvlášť. Náležitosti evidence obsahuje § 21 vyhlášky MŽP č. 383/2001. Více čtěte na: http://enviweb.ihned.cz/clanek/96704/nezapominejte-kazdy-puvodce-odpadu-vede-evidenci-odpadu