O bezpečnosti potravin nikoliv černobíle: Příroda vs. chemikálie v jídle

31.3.2014

Přednáška, diskuse

Z čeho je třeba mít při návštěvě supermarketu strach? Jaké látky v potravinách nám skutečně škodí? Jsou přírodní produkty vždy zdravé?

S KÝM:

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Je vedoucí Ústavu chemie a analýzy potravin Vysoké školy chemicko-technologické Praha. Zabývá se otázkou chemické bezpečnosti potravin a analýzou přírodních produktů.

Ing. Vít Syrový

Soukromý poradce zdravého životního stylu a zastánce naturterapie. Bývalý vědecký pracovník Výzkumného ústavu potravinářského, zabývá se otázkou chemických přísad v potravinách.

Science café je součástí cyklu neformálních debat o důležitých otázkách mezi vědou, společností a životním prostředím

Místo konání akce:
Praha
Adresa konání akce:
Langhans - Centrum Člověka v tísni, Vodičkova 37
Web:
Kontakt:
Telefon:
říjen 2013
po
út
st
čt
so
ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů