Pátek, 29. března 2024

Ford zahájil výrobu Mondea Hybrid

Ford zahájil výrobu Mondea Hybrid

ford-0

Ford zahájil výrobu nového Fordu Mondeo v hybridním provedení. Je to první hybrid, který ,,modrý ovál" nabídne na evropských trzích. Hnací ústrojí Mondea Hybrid je tvořeno kombinací speciálně vyvinutého zážehového motoru o objemu 2,0 l, elektromotoru a lithium-ion akumulátoru s kapacitou 1,4 kWh. Vůz má normovanou kombinovanou spotřebu podle metodiky NEDC 4,2 l/100 km.

,,Mondeo Hybrid nabízí zákazníkům to nejlepší z obou světů - nižší spotřebu a emise elektrického pohonu i dojezd a dynamiku tradičního motoru," řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby. ,,Díky modelové řadě, do níž patří, nebo budou patřit, i Focus Electric, plug-in hybrid C-Max Energi i úsporné modely ECOnetic a EcoBoost, získají naši zákazníci ještě širší prostor k optimalizaci provozních nákladů.

Nové Mondeo se vyrábí v moderní továrně ve španělské Valencii a v současné době probíhá jeho uvádění na evropské trhy. Historicky nejširší paleta motorizací pro nové Mondeo obsahuje nový zážehový motor 1.5 EcoBoost nebo zdokonalený diesel 2.0 TDCi. Zajímavostí je, že hybridní verze je cenově srovnatelná se vznětovými motorizacemi. Jeho ceny začínají na 762 990 Kč, již je možno jej objednávat a první vozy budou k dispozici na začátku příštího roku.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů