Sobota, 27. dubna 2024

Let's explore: Elektrická ofenzíva se šesti novými elektrickými modely Škoda do roku 2026

Let's explore: Elektrická ofenzíva se šesti novými elektrickými modely Škoda do roku 2026

Škoda Auto dále urychluje svou ofenzívu a transformaci v oblasti elektromobility. Uvedením čtyř nových elektrických vozů a dvou modernizovaných členů rodiny Enyaq plánuje česká automobilka do roku 2026 rozšířit svou nabídku čistě elektrických vozů na šest modelů. Do roku 2027 investuje Škoda Auto do elektromobility 5,6 miliardy eur. S příchodem čistě elektrického malého SUV s pracovním názvem ,,Small", kompaktního SUV modelu ,,Compact" s oficiálním názvem Elroq, prostorného modelu ,,Combi" a sedmimístného SUV ,,Space" se portfolio plně elektrických vozů značky Škoda výrazně rozšíří a diverzifikuje. V průběhu přechodné fáze k elektromobilitě budou modely s moderními a úspornými spalovacími motory a plug-in hybridním pohonem i nadále tvořit základ modelové nabídky. Škoda Auto bude mít brzy nejrozmanitější portfolio ve své historii, do kterého budou patřit také nové generace modelů Superb a Kodiaq, modernizovaná Octavia, Kamiq a Scala a nové čistě elektrické vozy. Spojením toho nejlepšího z obou světů nabídne automobilka zákazníkům na různých trzích vždy ten správný vůz Škoda, který bude odpovídat požadavkům a vkusu všech.

"Se šesti novými plně elektrickými modely ve všech segmentech do roku 2026 směřuje Škoda Auto ještě rychleji k udržitelné individuální elektromobilitě. Společně s našimi novými modely s úsporným konvenčním pohonem a hybridy nabízíme to nejlepší z obou světů. Jsme tak v tomto přechodném období schopni uspokojit potřeby stávajících i nových zákazníků po celém světě."

Klaus Zellmer, předseda představenstva společnosti Škoda Auto

"Do roku 2026 pokryjí naše nové čistě elektrické modely všechny segmenty vozidel, které jsou pro naše zákazníky relevantní. Poskytneme zákazníkům potřebné prostředky v podobě produktů s novým designem Modern Solid, které jim umožní objevovat svět udržitelným způsobem, stylově, bezpečně a s pocitem jistoty."

Martin Jahn, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast prodeje a marketingu

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů