Pátek, 29. března 2024

Maďarsko zřídí příští rok 150 dobíjecích stanic pro auta

Maďarsko zřídí příští rok 150 dobíjecích stanic pro auta

Maďarsko zřídí příští rok 150 dobíjecích stanic pro elektrická auta. Prohlásil to dnes maďarský ministr hospodářství Mihály Varga na výstavě Emobilitás. Dodal, že podporuje myšlenku, aby dobíjecí stanice byla povinně na parkovištích větších obchodních center.

Kromě podpor prodeje elektrických aut je podle Vargy také důležité, aby řidiči elektrických vozů měli další výhody, například že budou moci využívat pruhy rezervované autobusům či parkovat zdarma.

Vláda podle Vargy vkládá výrazné částky do veřejné dopravy a chce, aby si elektrické autobusy pořídily národní dopravce Volán a budapešťská dopravní společnost BKV.

Podle údajů na internetových stránkách FleetNews, které radí řidičům elektrických aut, kde mohou dobít svůj vůz, je v Maďarsku v současnosti 46 dobíjecích stanic pro elektrická auta.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů