Čtvrtek, 28. března 2024

Evropský vytrvalostní závod RC modelů s vodíkovým pohonem motivuje mládež k vědeckému vzdělávání

V pátek 15. dubna v Praze se koná české a slovenské finále soutěže Hydrogen Horizon Automotive Challenge (H2AC).

Evropský vytrvalostní závod RC modelů s vodíkovým  pohonem motivuje mládež k vědeckému vzdělávání

Tři vítězné týmy postoupí do světového finale, které se uskuteční na konci dubna. Za finanční podpory společnosti Moravia Steel budou týmy studentů soutěžit v šestihodinovém vytrvalostním závodě dálkově ovládaných modelů aut s hybridním vodíkovým pohonem, které si sami postavili. V pořadí druhý ročník mezinárodní soutěže vyzdvihuje obnovitelnou energii jako součást moderního technického vzdělání.

H2AC iniciovala společnost Horizon Educational, která se vypracovala ve významného hráče v oboru výukových produktů a studijních materiálů pro technické obory. Společnost založená v roce 2013 a nyní má nyní zákazníky v osmdesáti zemích světa, zejména v USA, Evropě a Asii. Nabízí celou řadu vědeckých výukových sad. Posláním Horizon Educational je výchova a výuka konceptu obnovitelných zdrojů energie, a to především mladé generace.

Všechny školy, které se soutěže účastní, dostávají nejen veškeré vybavení a pomůcky pro technickou výuku, ale také kompletní osnovy se studijním plánem, průvodcem pro učitele, příklady a laboratorními experimenty na několik dalších let. Tuto sadu učebních materiálů připravují ve spolupráci s odborníky z Horizon Educational profesionální učitelé z celého světa. Díky tomu jsou studijní materiály přizpůsobeny osnovám v jednotlivých zemích. Školy tak každý školní rok snadno mohou obnovit své laboratorní vybavení nebo aktualizovat výukové materiály, což jim umožní nejlepší možné vzdělávání svých studentů.

,,Jsme šťastní a hrdí na to, že pomocí H2AC můžeme přispět k zajímavější výuce technických předmětů," řekl Timo Lukkarinen, generální ředitel společnosti Horizon Educational. ,,Jsme přesvědčeni, že praktická výuka založená na řešení konkrétních problémů je budoucností vědeckého vzdělávání. Během našeho ,,Le Mans" hybridních modelů na vodík studenti získají cenné zkušenosti, osvojí si profesní dovednosti, jako je organizace projektu, týmová práce, a přitom zažijí spoustu zábavy," dodává Lukkarinen.

Před pražským závodem se uskutečnila regionální klání soutěže H2AC v Polsku a Austrálii, budou následovat Spojené státy. Francouzské St Martin de Boulogne bude 29.-30. dubna hostit svtětové finále. Letošní druhý ročník soutěže ukazuje životaschopnost projektu. Díky zájmu v řadě dalších zemí lze předpokládat, že v roce 2017 bude H2AC vskutku celosvětovým.


www.horizoneducational.com

www.hydrogenhorizon.org

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů