Pátek, 26. dubna 2024

ECHA stabilizuje "Pokyny" k registraci podle nařízení REACH

ECHA stabilizuje "Pokyny" k registraci podle nařízení REACH

ECHA uplatní od 31. května 2016 dvouleté "Moratorium" na aktualizaci většiny "Pokynů" vydaných na pomoc uživatelům/registrantům při zavádění nařízení REACH. To se týká jakéhokoliv "Pokynu", který vysvětluje požadavky týkající se nařízení REACH. Smyslem zastavení aktualizací je poskytnout budoucím registrantům (v roce 2018) dostatečně dlouhé nerušené období stability na přípravu a jednání ve fóru/fórech pro výměnu informací o látce (SIEF -- Substance Information Exchange Forum).

"Pokyny" budou aktualizovány pouze ve výjimečných případech, např. bude--li modifikována legislativa REACH nebo aktualizovány IT nástroje.

Nicméně ECHA si uvědomuje, že některé části "Pokynů" vztahující se k registraci (samotné Pokyny o registraci a Pokyny o sdílení údajů) budou předmětem konzultací ještě v období do 31. 05. 2016. Další aktualizace konkrétních dokumentů budou provedeny ECHA v době před vyhlášením "Moratoria".

Návrhy aktualizací ECHA "Pokynů", jejichž veřejná konzultace se zúčastněnými stranami v současné době probíhá, je možné nalézt na webové stránce ECHA "pokračující konzultace". Další návrhy aktualizací budou na tuto adresu přidávány po jejich zpracování a zahájení konzultací.

Další informace

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů