Úterý, 19. března 2024

Výrobce elektrických automobilů Tesla propustí 3600 lidí

Výrobce elektrických automobilů Tesla propustí 3600 lidí

Americký výrobce elektrických automobilů Tesla propustí 3600 zaměstnanců, což představuje zhruba devět procent jeho pracovní síly. Firma se tak snaží omezit náklady a zlepšit hospodaření, oznámil dnes generální ředitel Elon Musk. Propuštění má podle něj i pomoci zjednodušit strukturu řízení společnosti.

Propuštění se má dotknout hlavně zaměstnanců v administrativě, protože firma se snaží snížit náklady, ale zároveň neohrozit výrobu svého vozu Model 3 určeného pro masový trh.

Musk upozornil, že rozhodnutí je motivováno hlavně snahou vrátit se k ziskovému hospodaření. Dodal, že firma dál bude potřebovat další zaměstnance do výroby, uvedla agentura Reuters.

Tesla za 15 let svého fungování nikdy nevykázala roční zisk. Za dobu téměř osmi let, kdy je veřejně obchodovanou společností, vykázala zisk jen ve dvou čtvrtletích.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů