Čtvrtek, 25. dubna 2024

BP kupuje provozovatele stanic pro elektromobily Chargemaster

BP kupuje provozovatele stanic pro elektromobily Chargemaster

Britský ropný gigant BP kupuje domácího producenta a provozovatele nabíjecích stanic pro elektromobily Chargemaster za 130 milionů liber (3,8 miliardy Kč). Jeho ultrarychlé nabíjecí stojany chce BP během příštích 12 měsíců instalovat na svých 1200 čerpacích stanicích v Británii, pak se soustředí na čínský trh, napsala agentura Reuters.

Stejně jako její konkurenti Shell a Total také BP hodlá využít svou rozsáhlou globální síť čerpacích stanic k upevnění pozice na trhu elektromobilů. Firma odhaduje, že do roku 2040 bude po britských silnicích jezdit 12 milionů vozů na elektrický pohon, zatímco loni jich bylo jen 135.000. Celosvětově se pak má jejich počet zvýšit z jednoho milionu na více než 300 milionů.

Ultrarychlá nabíjecí stanice o výkonu 150 kilowattů nabije vozidlo k jízdě do vzdálenosti asi 160 kilometrů za deset minut.

Firma Chargemaster, která je britskou jedničkou na trhu nabíjecích stanic, bude přejmenována na BP Chargemaster. Založena byla v roce 2008 a dnes po celé Británii provozuje přes 6500 nabíjecích stanic a do celé Evropy jich dodala přes 50.000.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů