Čtvrtek, 25. dubna 2024

Průzkum: Většina Němců je zatím k elektromobilům skeptická

Průzkum: Většina Němců je zatím k elektromobilům skeptická

Většina Němců má zatím k elektromobilům skeptický postoj a pokládá je za příliš drahé a nepraktické. Vyplývá to z výsledků průzkumu poradenské společnosti EY, kterého se zúčastnilo zhruba 2500 lidí a z kterého dnes citovala agentura DPA.

Téměř dvě třetiny respondentů uvedly, že by si v současnosti elektromobil nepořídily. Za hlavní důvod nejčastěji označili malou dojezdovou vzdálenost, za kterou s nepatrným odstupem následovala relativně vysoká cena. Dalším argumentem byla dlouhá doba nabíjení baterie.

Skepticky se Němci podle průzkumu stavějí rovněž k samořízeným vozům, které u řady lidí vyvolávají pochybnosti kvůli bezpečnosti, etickým otázkám či odpovědnosti za škody. Téměř polovina respondentů by se do plně autonomního vozu nechtěla posadit. Částečně autonomní vozy, ve kterých se řidič může podílet na rozhodování, odmítá 30 procent respondentů.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů