Úterý, 23. dubna 2024

E.ON spustil dobíjecí stanici pro elektromobily ve Volarech

E.ON spustil dobíjecí stanici pro elektromobily ve Volarech

Uživatelé elektromobilů mohou na jihu Čech využít další dvě nové dobíjecí stanice v síti E.ON Drive.

První z nich spustila společnost E.ON ve Volarech přímo na náměstí před městskou knihovnou (48.91096328N, 13.89239687E). Jedná se o AC stanici s pozvolným dobíjením, kde mohou dobíjet naráz dva automobily. Stanice je otevřená 24 hodin denně a sedm dní v týdnu. Platit se na ní dá kartou E.ON Drive nebo jakoukoliv jinou platební kartou přes platební bránu.

Druhá stanice, která přibyla do sítě E.ON Drive, je partnerská dobíječka Pražírna Drahonice v Drahonicích (49.2009099N, 14.074593E) na cestě z Českých Budějovic do Strakonic. Jedná se o AC dobíječku pro jeden automobil. Stejně jako na jakékoliv jiné stanici v síti E.ON na ní mohou platit řidiči kartou E.ON Drive i běžnou platební kartou a k dispozici je také nonstop.

Na jihu Čech tak řidiči elektrických vozů mohou využít už 22 veřejných dobíjecích stanic v síti E.ON Drive. Další stanice jsou ve výstavbě. V první polovině tohoto roku by mohly začít fungovat například v Soběslavi nebo v Hluboké nad Vltavou. V plánu jsou i stanice v Kvildě, ve Strakonicích nebo v Kaplici.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů