Sobota, 27. dubna 2024

Inovativní čističky odpadních vod Hellstein, se kterými ušetříte na všech frontách

Inovativní čističky odpadních vod Hellstein, se kterými ušetříte na všech frontách

Rodinná společnost Hellstein dodává vlastní patentované čističky odpadních vod pro domácnosti i průmysl více než 24 let. Unikátní řešení pracující na principu třístupňového čištění dokáže výrazně snížit provozní náklady a zároveň šetří životní prostředí. Zjistěte, jak čističky STMH vznikly, jak fungují a v čem jsou jedinečné.

Od intenzivního chovu ryb po patentované řešení vlastní výroby
Zkušenosti společnosti Hellstein vycházejí z intenzivního chovu ryb, kterému se ve firmě Hellstein stále věnují. Při něm je zcela zásadní čistota vody a úspornost celého systému. První zakázky se týkaly technického dozoru a kontroly konkrétní strojírenské výroby. Později se spolupráce přenesla k inženýrské činnosti a supervize na montážních průmyslových a komunálních čističkách odpadních vod a intenzivních chovů ryb v rámci EU.
V roce 2000 začala firma vyvíjet vlastní vzduchem poháněné malé čističky odpadních vod STM(H) pro decentralizovaný způsob čištění, který funguje za výrazně nižších investičních a provozních nákladech. Koncoví zákazníci si tak mohou dopřát snížení ceny stočného a ekologický provoz.
Jediná čistička, která pracuje na principu třístupňového čištění
Čistička odpadních vod STMH je jedinou technologií na českém trhu, která pracuje na principu třístupňového čištění. Odpadní voda se postupně recykluje ve dvou nádržích, pokaždé odlišným způsobem. Nejdříve se nashromáždí v jímce, kde se usadí pevná složka a vypaří se běžné čistící prostředky. Poté voda přeteče do dalších částí. Na řadu přijdou speciální bakterie, které vodu zbaví nečistot.
Toto patentované řešení spojuje to nejlepší z mechanického a biologického postupu, včetně provzdušňování a působení mikroorganismů.
Systém je natolik stabilní, že vydrží několik měsíců bez přísunu odpadních vod, aniž by se poškodil. Hodí se jak pro rodinné domky, menší bytové domy, tak i rekreační chatky.
Úspora až 55 % elektrické energie a další výhody
Kapacita nádrže na zbytkový kal vystačí až několik let, než je potřeba jej odstranit (jednou za 3 až 10 let). Odpadají proto měsíční poplatky za vývoz a údržbu, které se ročně mohou vyšplhat na několik desítek tisíc korun. S čističkou odpadních vod STHM platíte vlastně jen pár stovek ročně za elektrický pohon. Přečištěnou vodu navíc můžete dále bezpečně využít k zalévání nebo vypustit do přírody.
Se řešením STHM lze tak ušetřit až 55 % spotřeby elektrické energie oproti běžným systémům provzdušňování a nízkými stavebními náklady. Řešení nevyžaduje prakticky žádnou údržbu a při správném používání není nutné ani pravidelně doplňovat enzymy a mikroorganismy.
Přímý výrobce, který nabízí komplexní a profesionální služby
Rodinná firma Hellstein je přímý výrobce čističek odpadních vod s vlastním technologickým zázemím, bohatým know-how a skvělým týmem lidí. Díky tomu se můžete spolehnout na další nadstandardní služby, které jsou spojeny s oblastí čištění odpadních vod.
Kromě samotných moderních čističek odpadních vod určených pro realizaci svépomocí vám společnost Hellstein nabízí široké poradenské, projekční a montážní služby. Díky tomu můžete získat přesné a jednoduché řešení šité vašim potřebám na míru v podobě řešení na klíč.
Specialisté pomáhají zákazníkům vybrat sestavu vhodnou pro konkrétní podmínky. Poradí také při jednání s úřady nebo připraví jednotlivá povolení a projektovou dokumentaci pro úspěšné schválení vodohospodářským úřadem. Samozřejmostí je zajištění také například dovozu, výkopových prací, instalace, zaškolení nebo prvotního spuštění. To znamená, že během jediného dne je možné čistící stanici namontovat, vyzkoušet, zaškolit majitele a na místě spustit.
Důkazem kvality služeb jsou pozitivní ohlasy zákazníků, například pana Ondřeje K. z Petrovic:
,,S obchodním zástupcem jsem byl velmi spokojen a realizace ČOV proběhla skvěle. Byl jsem se vším naprosto spokojen, v průběhu stavby nevznikly žádné problémy. Vše mi bylo řádně vysvětleno. Montéři byli nejlepší. Byl tam i pan Šmak a s mým bagristou pracovali, jako kdyby se už 10 let znali. Pokud to bude fungovat a ČOV bude mít životnost, jak skvěle byla odvedená práce, budu velmi spokojen. Dávám 5*."
Služby také pro firmy a průmyslové provozy
Společnost Hellstein nabízí další služby jako realizace čističek komunálních odpadních vod včetně sanace a úpravy stávajících betonových septiků, nádrží a jímek. Navrhuje čističky odpadních vod s aerotory STM a ponornými biodisky STMH, s odstraňováním dusíku a se zvýšenou biologickou eliminací fosforu vybavené řídícími systémy s dálkovým přenosem dat.
Dále realizuje čističky odpadních vod pro provozy jako jsou mlékárny, sýrárny, pivovary, vinařské závody apod. Nebo linky aerobního biologického zpracování a stabilizace fekálního kalu či systémy intenzivního chovu ryb.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů