Pátek, 26. dubna 2024

Zelená stuha pro Vesnici roku 2005 má záštitu ministra životního prostředí

Zelená stuha pro Vesnici roku 2005 má záštitu ministra životního prostředí

Na dnešním celostátním setkání Spolku pro obnovu venkova v Senátu ministr životního prostředí Libor Ambrozek oznámil, že jménem resortu převzal záštitu nad oceněním „Zelená stuha“, které je určeno obcím v rámci soutěže Vesnice roku.

Soutěž Vesnice roku letos proběhne již pojedenácté v rámci Programu obnovy venkova, který koordinuje Ministerstvo pro místní rozvoj. Ministr Ambrozek přebírá dnešním dnem záštitu nad jedním z ocenění, která jsou Vesnicím roku v rámci soutěže udělena. Tím je Zelená stuha, kterou dostává obec „za příkladnou péči o zeleň a životní prostředí“.

V loňském ročníku získaly Zelenou stuhu obce Dražíč (Jihočeský kraj), Bantice (Jihomoravský kraj), Šabina (Karlovarský kraj), Holovousy (Královéhradecký kraj), Dlouhá Loučka (Olomoucký kraj), Písečná (Pardubický kraj), Přívětice (Plzeňský kraj), Chorušice (Středočeský kraj), Bratřice (Vysočina) a Mysločovice (Zlínský kraj). V Ústeckém, Libereckém a Moravskoslezském kraji v roce 2004 Zelená stuha udělena nebyla.

Další informace:

http://vesniceroku.obce.cz

http://www.isu.cz/pov

http://forum.isu.cz/spov

http://www.mmr.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů