Středa, 1. května 2024

Olomoucký kraj: Dejte hlas svým favoritům. Začalo hlasování o ceny životního prostředí

Olomoucký kraj: Dejte hlas svým favoritům. Začalo hlasování o ceny životního prostředí

Máte rádi přírodu? Uvědomujete si její důležitost? Pečujete o životní prostředí, byť jen drobnými krůčky? Dejte hlas svým favoritům v anketě Ceny kraje za přínos v oblasti životního prostředí - cena veřejnosti. Vybírat můžete na webu cenykraje.cz do 27. května.

,,Lidé mohou svoje hlasy přiřadit jednotlivým osobám, které se ochraně životního prostředí věnují, ale i spolkům nebo obcím. Účelem udílení cen je poděkovat lidem, kterým není jedno, v jaké krajině žijeme, a také motivovat ostatní. Nejde o to, zachránit současnost, ale o to, aby lidstvo mělo budoucnost. Zodpovědným chováním k tomu může napomoci každý," uvedl Martin Šmída, radní Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí.

Na webu najdete přehled nominací, které jsou rozděleny do třech kategorií - Významný počin v ochraně životního prostředí, Dlouhodobý přínos v oblasti životního prostředí a Významný počin v separaci a recyklaci odpadů. Vítěze jednotlivých kategorií vybere zvlášť složená porota. O ceně veřejnosti ale mohou rozhodnout přímo lidé. Získá ji osobnost, projekt nebo firma s největším počtem hlasů bez ohledu na kategorii.

Olomoucký kraj oceňuje v oblasti životního prostředí od roku 2019. Loňským vítězem v ceně veřejnosti se stal Bělecký Mlýn - lesnický podnik, farma a výletiště zaměřené na agroturistiku.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů