Pátek, 19. dubna 2024

Toyota Yaris HSD Concept - ekologicky do města

Toyota Yaris HSD Concept - ekologicky do města

Největší Japonská automobilka se v Ženevě mimo jiné prezentuje studií hybridního Yarisu. Ten by se měl dočkat sériové výroby a zároveň naznačuje podobu příští generace malé Toyoty.

Vzhled konceptu se příliš neodlišuje od Yarisu třetí generace prodávanému již v předstihu před Evropou v Japonsku jako Vitz. Na náš kontinent zavítá nová generace až během příštího roku.

Ale zpět ke konceptu, ten zapadá do dlouhodobé strategie Toyoty nabídnout evropským zákazníkům do roku 2020 hybridní verzi pro každý model v nabídce. Po typech Prius a Auris HSD je tedy Yaris HSD jasnou volbou.

O technických specifikacích vozidla výrobce pozatím mlčí. Víme tedy pouze, že bude schopen se pohybovat po omezenou dobu čistě na elekřinu a že využije obdobnou techniku jako jeho dva předchůdci. Vzhled konceptu se nese v poměrně agresivním stylingu. Ten je dán zejména velkým nasávacím otvorem v předním nárazníku, osmnáctipalcovými čtyřpaprskovými elektrony a difuzorem v zadním nárazníku.

Světlomety využívají bílomodrou optiku, zpětná zrcátka nahradily kamery a klimatizace je napájena solárními panely umístěnými na střeše. Uvidíme jak bude vypadat finální verze nejmenšího hybridu z rodiny HSD. Konceptu v bílém laku to vážně sluší.

toyota

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů