Pátek, 29. března 2024

Volkswagen eco up! i na českém trhu

Volkswagen eco up! i na českém trhu

eco upTak jsme se dočkali. I když ještě na počátku listopadu nebylo jasné, zda VW Group pustí na českém trhu model eco up! do boje s domácí Škodou Citigo CNG. Nejúspornější čtyřmístný "lidový vůz" to ovšem dokázal, díky čemuž se můžete těšit na udávanou kombinovanou spotřebu 2,9 kg/100 km (průměrná cena CNG aktuálně činí 24,90 Kč/kg). S prostředním stupněm výbavy Move up! a po uplatnění "modrého bonusu" přitom cena třídveřového vozu činí 259 900 Kč.

Modrým bonusem se v tomto případě rozumí objednávka do konce letošního roku. Díky tomu můžete počítat se slevou 10 000 Kč a výbavou zahrnující čelní a boční airbagy, ESP, ABS, brzdový asistent, elektrické ovládání předních oken či výškově nastavitelný volant a sedadlo řidiče. Mimo to VW eco up! samozřejmě nabízí i dvě nádrže na zemní plyn, které pojmou 11 kg CNG, a rezervní desetilitrovou nádrž na benzin. Dojezd vozu tak teoreticky činí až 600 km.

O pohon se stará nově vyvinutý litrový tříválec EA211, který je doplněn systémem start/stop, rekuperací brzdné energie, o 15 mm sníženou světlou výškou či pneumatikami o rozměru 175/65 R14. Výkon 68 koní a točivý moment 90 Nm pak stojí za zrychlením z klidu na stovku za 15,8 sekundy, nejvyšší rychlost končí hodnotou 168 km/h.

VW eco up! v nabídce německé automobilky doplní další verze, které k pohonu používají stlačený zemní plyn.

ZDROJ: www.autoforum.cz, kráceno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů