Pátek, 26. dubna 2024

Představení partnera EnviWebu - firmy GRACILIS s.r.o., distributora software SBLCore

Firma GRACILIS s.r.o. je na českém trhu od roku 2008 a poskytuje firmám kompletní servis a poradenství v oblasti nakládání s nebezpečnými chemickými látkami a směsmi v České republice i na Slovensku.

Představení partnera EnviWebu - firmy GRACILIS s.r.o., distributora software SBLCore

Její hlavní činností je zpracování bezpečnostních listů a návrhů etiket a zajištěnívšech zákonných povinností pro firmy, které uvádějí nebezpečné chemické látky a směsi na evropský trh.

Firma GRACILIS s.r.o. zaměstnává odborníky zabývající se chemickou legislativou již od roku 2001, ti jsou nadále průběžněvzděláváni s cílem co nejlépeobsáhnout stávající i nové požadavky chemické legislativy na úrovni EU i na úrovni národních legislativu vybraných členských zemí.

Zákonné požadavky na chemické látky a směsi vycházejí v dnešní době primárně ze dvou nařízení Evropské unie - z nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 REACH a z nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1272/2008 o klasifikaci, označování a balení látek a směsí, kterájednotlivé členské státy pouze převzaly do národních legislativ. Evropská nařízení jsou značně obsáhlá a vyplývá z nich velké množství povinností. Pro firmy je pak velmi složité najít nebo vyškolit zaměstnance tak, aby byli odborně způsobilí v oblasti nakládání s chemickými látkami a směsmi. Z tohoto důvodu si firmy většinou najímají externí odborníky z dané oblasti, aby jim pro jejich produkty příslušnédokumenty vytvořili. Zkvalitnění a zrychlení práce zaměstnanců je však možno docílit také pomocí specializovaného software.

softwareFirma GRACILIS s.r.o.se podílí na vývoji software pro tvorbu bezpečnostních listů a návrhů etiket SBLCore, který je rychlým a účinným nástrojem ve firmě, zjednodušuje úkony potřebné k vytvoření povinných dokumentů a při dodržení správného postupu zajistí jejich správnost dle aktuální platné legislativy. Více informací na www.sblcore.cz.

Naším cílem je zajistit firmám kvalitní poradenství, rychlé řešení konkrétních problémů a nastavení fungujícího systému pro uvádění nebezpečných chemických látek a směsí na trh. To našim zákazníkům nabízíme buď formou služby, nebo prodejem software SBLCore včetně doplňkového poradenství k software. Uvědomujeme si rozdíly ve firemní politice a v systému kontroly zajištění legislativních povinností našich klientů, a proto je náš přístup ke klientům vždy individuální a postavený "na míru".

Ing. Martina Stoszková, GRACILIS s.r.o.
www.gracilis.cz

gracilis

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů