Středa, 16. října 2024

E.ON v číslech - 2,4

E.ON v číslech - 2,4

2,4 GWh elektrické energie odebrali řidiči v síti E.ON Drive v České republice od ledna do září tohoto roku.

Za tři čtvrtě letošního roku tak elektromobilisté odebrali téměř dvojnásobek elektrické energie jako za stejné období loňského roku, kdy dobíječkami E.ON Drive prošlo 1,3 GWh elektrické energie.
Zvýšil se výrazně i počet dobití. Za devět měsíců tohoto roku dobíjeli řidiči ve 112 550 případech. Loni v tomto rozmezí to bylo 67 685 případů, kdy připojili své auto k dobíjecím bodů E.ON Drive.
Síť E.ON Drive aktuálně provozuje v České republice 531 dobíjecích bodů dalších 60 bodů by chtěla společnost E.ON Drive Infrastructure zprovoznit ještě do konce roku. Nových lokalit se dočká například Hradec Králové nebo Brno. Od začátku tohoto týdne mohou řidiči využívat největší dobíjecí hub E.ON E.ON Drive v tuzemské síti. Stojí u Glóbusu a celkový výkon 1000 kW může najednou využít až 10 vozidel. Pokud řidiči v této lokalitě využijí platbu přes platební terminál, mohou dobije na 300 kW stanicích za cenu 9,9 Kč za kWh až do konce listopadu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů