Úterý, 19. března 2024

Hasiči v Kladně-Dubí evakuovali 100 lidí kvůli úniku kyseliny

Hasiči v Kladně-Dubí evakuovali 100 lidí kvůli úniku kyseliny

Hasiči v Kladně-Dubí dnes evakuovali zhruba 100 lidí kvůli úniku kyseliny chlorovodíkové v areálu nejmenované firmy. Nikdo nebyl zraněn, na místo jede chemická laboratoř. Pracovníci firmy mají situaci pod kontrolou a hasiči jim pouze pomáhají při zkrápění, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Vladimíra Kereková.

Událost byla hlášena hodinu před polednem. Nehoda se podle mluvčí stala při přečerpávání, uniklo zhruba 300 litrů kyseliny. Hasiči evakuovali lidi z přilehlých budov - žáky učiliště a obyvatele ubytovny. Vrátit se budou moci asi po dvou hodinách, až se situace vyřeší.

"Na místo jede naše chemická laboratoř, která proměří ovzduší. Informovali jsme už zástupce odboru životního prostředí a primátora Kladna," dodala Kereková. Další opatření podle ní nejsou nutná. Nebylo třeba ani varovat okolní obyvatelstvo.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů