Pátek, 26. dubna 2024

České firmy na ekologickém veletrhu v Athénách

Ani dramatické zprávy valící se na nás ze všech stran o ekonomické situaci Řecka nezviklaly odhodlání několika "statečných" českých firem účastnit se veletrhu ECOTEC 2010 v řeckých Athénách. Řecká vláda v tíživé ekonomické situaci vidí zelenou ekonomiku jako jednu z možností dalšího rozvoje pokulhávající řecké ekonomiky. Řecko má dlouhodobě problémy v oblasti nakládání s odpady, ochrany vod a živočichů. Na druhé straně již před mnoha lety zavedlo téměř povinně ohřev vody v domácnostech přes solární panely, postavilo několik větrných parků, zmodernizovalo MHD v Athénách i jinde  apod. V současné době se zde bouřlivě rozvíjí sluneční elektrárny, postupně se zavádí recyklace odpadů, využívá se bioplynu z černých skládek, byla zahájena soudní řízení s některými  znečišťovately toků apod. České velvyslanectví v Athénách ve snaze využít tohoto trendu i pro export českých firem a posílení vzájemných vztahů v oblasti zelených technologií uspořádalo i v minulých letech několik odborných seminářů a letos přímo obsadilo na veletrhu ECOTEC stánek.

Z českých firem byly přímo či nepřímo reprezentovány např. QZP, Guapex, ZVVZ-Enven, ODES, Bluetech, SHK CZ,  Reflex Zlín, Ekopanely, Solartec, CREA,  ASIO (mimo stánek)  a.j. Prostřednictvím našeho redaktora v roli tlumočníka a přednášejícího byl reprezentován i Enviweb.

Zájem veřejnosti o český stánek byl nemalý, první den navštívil stánek i pan náměstek řeckého MŽP, poslední den veletrhu již došly všechny zásoby letáků a pohoštění, přesto se do poslední hodiny objevovali zájemci  o české výrobky a technologie.

ZDROJ: Enviweb

České firmy na ekologickém veletrhu v Athénách

Ani dramatické zprávy valící se na nás ze všech stran o ekonomické situaci Řecka nezviklaly odhodlání několika "statečných" českých firem účastnit se veletrhu ECOTEC 2010 v řeckých Athénách. Řecká vláda v tíživé ekonomické situaci vidí zelenou ekonomiku jako jednu z možností dalšího rozvoje pokulhávající řecké ekonomiky. Řecko má dlouhodobě problémy v oblasti nakládání s odpady, ochrany vod a živočichů. Na druhé straně již před mnoha lety zavedlo téměř povinně ohřev vody v domácnostech přes solární panely, postavilo několik větrných parků, zmodernizovalo MHD v Athénách i jinde apod. V současné době se zde bouřlivě rozvíjí sluneční elektrárny, postupně se zavádí recyklace odpadů, využívá se bioplynu z černých skládek, byla zahájena soudní řízení s některými znečišťovately toků apod. České velvyslanectví v Athénách ve snaze využít tohoto trendu i pro export českých firem a posílení vzájemných vztahů v oblasti zelených technologií uspořádalo i v minulých letech několik odborných seminářů a letos přímo obsadilo na veletrhu ECOTEC stánek.

Z českých firem byly přímo či nepřímo reprezentovány např. QZP, Guapex, ZVVZ-Enven, ODES, Bluetech, SHK CZ, Reflex Zlín, Ekopanely, Solartec, CREA, ASIO (mimo stánek) a.j. Prostřednictvím našeho redaktora v roli tlumočníka a přednášejícího byl reprezentován i Enviweb.

Zájem veřejnosti o český stánek byl nemalý, první den navštívil stánek i pan náměstek řeckého MŽP, poslední den veletrhu již došly všechny zásoby letáků a pohoštění, přesto se do poslední hodiny objevovali zájemci o české výrobky a technologie.

ZDROJ: Enviweb

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů