Neděle, 15. září 2024

Kralupy i nadále rozdávají separační tašky

Kralupy i nadále rozdávají separační tašky

Město Kralupy nad Vltavou i v tomto roce nakoupilo separační tašky, které bude občanům našeho města ZDARMA rozdávat v rámci podpory třídění odpadů v domácnostech.

Tašky jsou barevně shodné s barvou separačních kontejnerů na papír, sklo a plast rozmístěných po našem městě a jsou určeny k jednoduchému třídění přímo v domácnosti. Případným zájemcům bude zdarma poskytnuta jedna separační sada, která obsahuje 3 ks tašek (modrou, zelenou a žlutou).

NOVINKOU je v tomto roce separační taška na sběr KOVŮ, která bude rozdávána samostatně a mohou si ji vyzvednout i ti občané, kteří již dříve obdrželi separační sadu. Separační tašky jsou vyrobeny z pevného materiálu, což zajišťuje jejich dlouhou životnost a jsou opatřeny suchým zipem, takže jednotlivé kusy je možno k sobě jednoduše připnout. Velikost jednotlivých tašek je 35 x 50 x 26 cm (š x v x h). Pozor! Tašky nejsou určeny pro jednorázové použití.

Zájemci si mohou separační tašky vyzvednout na MěÚ Kralupy nad Vltavou, odboru životního prostředí, Palackého nám. 1, Kralupy nad Vltavou, 2. patro - číslo dveří 216, kontaktní osobou je paní Helena Traxlová, tel.: 315 739 944, e - mail: helena.traxlova@mestokralupy.cz.

Helena Traxlová MěÚ Kralupy nad Vltavou

Odbor životního prostředí

http://www.mestokralupy.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů