Úterý, 17. září 2024

E.ON v číslech - 150 000

E.ON v číslech - 150 000

150 000 stálým klientů společnosti E.ON, kteří nemají fixované ceny, klesne od 1. října cena plynu ve srovnání se začátkem roku až o čtvrtinu.

E.ON plošně zlevňuje ceny plynu letos už podruhé. Zákazníci, kteří nemají fixované ceny, zaplatí od října za dodávku jedné MWh plynu 1 755 korun s DPH (1 450 korun bez DPH) ve všech pásmech spotřeby, což je téměř o 25 % méně, než platili na začátku tohoto roku. Oproti současným ceníkům, které E.ON zlevňoval v květnu, poklesnou ty nové až o 12 %.

Domácnost s běžnou roční spotřebou zhruba 4 MWh tak uspoří za rok téměř 1 000 korun. Ti, kteří plynem ohřívají vodu a mají spotřebu zhruba 7 MWh zaplatí o 1 700 korun méně, a ti, kdo plynem i topí, ušetří při spotřebě 15 MWh ročně 3 500 korun oproti současným cenám plynu.

E.ON nabízí svým zákazníků férové ceny a potvrzuje to, že když to jeho nákupní strategie a vývoj trhu dovolí, snaží se zlevňovat. Za poslední dva roky se bude jednat už o čtvrté plošné snížení cen pro stálé klienty.

Vedle zlevňování dodávek plynu si zákazníci E.ONu mohou také snížit ceny elektřiny a to tím, že ze základních ceníků s nefixovanými cenami přejdou na fixované dvouleté produkty. Tuhle možnost jim společnost nabízí už od června letošního roku. Prozatím ji využily desítky tisíc klientů a ti, kdo se k takovému kroku rozhodnou, tu možnost stále mají. Úspora jen na dodávce jedné MWh je přes 800 korun oproti tomu, když jsou klienti na základních cenících s nefixovanou cenou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů