Čtvrtek, 19. září 2024

Starý mobil pomáhá lidem v nouzi

Starý mobil pomáhá lidem v nouzi

Starý mobil pomáhá lidem v nouzi! Starý a nepotřebný mobilní telefon nemusí překážet v šuplíku, může pomoci lidem v nouzi. Díky spolupráci kolektivního systému ASEKOL a neziskového projektu REMOBIL se daří recyklaci dávat silný sociální přesah.

REMOBIL společně s ASEKOLEM upozorňují na skryté dopady nepotřebných mobilů na životní prostředí. Jde o to, že mobilní telefon je drobné zařízení, které se nám snadno vejde do kapsy, jeho hmotnost je zhruba 100 gramů. Nicméně je spočítáno, že za celým životním cyklem mobilu se skrývá 1000x více materiálů a odpadů, tedy asi 100 kg.

Aktivity ASEKOLU a projektu REMOBIL zaměřené na osvětu a sběr nepotřebných mobilních telefonů nejsou jen enviromentálního rázu, mají taktéž sociální přesah. Na charitativní účely projekt přispívá desetikorunou z každého odevzdaného mobilu, což od roku 2017 přineslo již téměř 700 tisíc korun na pomoc dětem v Jedličkově ústavu a školách, na paliativní péči poskytovanou Mobilním hospicem Ondrášek, na podporu sportování dětí z rodin se slabším finančním zázemím přes Českou olympijskou nadaci nebo pro získání dovednosti ovládat počítač hlasem pro lidi s poškozením jemné motoriky horních končetin pod vedením organizace Silou hlasu, z.s. Pomoc gorilám nížinným přímo v jejich africké domovině přichází přes sbírkové konto Pomáháme jim přežít ve spolupráci se Zoo Praha a dalšími zapojenými zoologickými zahradami.

Více se dozvíte v článku, který o nás vyšel na idnes.cz zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů