Čtvrtek, 19. září 2024

Podcast: Podnikání a udržitelnost: protiklady, které se přitahují?

Podcast: Podnikání a udržitelnost: protiklady, které se přitahují?

Regionální hospodářská komora Brno spouští sérii podcastů Go Green, podcastů, které vás nasměrují na cestu k udržitelnému podnikání.

Prvním hostem je Ivo Hutira, jednatel a zakladatel společnosti HUTIRA s.r.o. a člen představenstva Regionální hospodářské komory Brno, který inicioval myšlenku Go Green.
V podcastu se dozvíte o zrodu myšlenky Go Green, co ho k ní vedlo, kdo je autorem názvu Go Green, co Ivo Hutira považuje za udržitelnost a ekologii, z čeho pramení jeho zájem o udržitelné podnikání i životní styl, co ho vede k filozofickým úvahám, jak vnímá mladou generaci, Green Deal a ESG. A na závěr, jaká jsou jeho doporučení pro udržitelné a odpovědné podnikání a život.
Moderátorem podcastu je ekolog Lukáš Žaludek.
___________________________
Podcast byl natočen v rámci aktivit sítě Enterprise Europe Network, mezinárodní sítě, která pomáhá malým a středním podnikům se vstupem na zahraniční trhy a podporuje inovace i udržitelnost podnikání. Je spolufinancován Evropskou unií z programu Single Market Programme na základě grantové smlouvy č. 101052765 a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR.
Podcast byl natočen ve studiu Vokál na Údolní v Brně dne 17. dubna 2024.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů