Pondělí, 16. září 2024

Mzdy zaměstnanců společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko vzrostly v průměru o 5 %

Mzdy zaměstnanců společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko vzrostly v průměru o 5 %

Společnost Coca-Cola HBC Česko a Slovensko oznámila navýšení mezd svých zaměstnanců v průměru o 5 % od poloviny roku 2024. Toto navýšení reflektuje pokračující závazek společnosti k odměňování zaměstnanců za jejich přínos a podporu firemního růstu. Společnost navíc upravila některé firemní benefity a nově poskytuje svým zaměstnancům rozsáhlé poradenství.

Tisícovka zaměstnanců společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko dostalo od poloviny letošního roku přidáno. V průměru se jedná o nárůst mezd 5 %. ,,Jsme velmi potěšeni, že jsme mohli opět navýšit mzdy našich zaměstnanců a odměnit je za jejich skvělou práci v průběhu celého roku," říká Markéta Pavelková, HR ředitelka společnosti Coca-Cola HBC pro Česko a Slovensko. Zaměstnanci na pozici obchodních zástupců pro segment HoReCa zaznamenali ještě vyšší růst mezd. ,,Naše obchodní zástupce motivujeme nejen výkonnostními bonusy, ale také jim garantujeme konkurenceschopnou základní mzdu," dodává Pavelková.

Po akvizici značky Finlandia společnost rozšířila své produktové portfolio a posílila celý obchodní tým zaměřený na Prémiový alkohol. Začlenění nové značky Finlandia do celkové struktury a posílení postavení na trhu je jednou z priorit.

Společnost průběžně reviduje a rozšiřuje nabídku firemních benefitů, aby reflektovala aktuální situaci na trhu a poskytovala atraktivní možnosti pro zhodnocení financí. Novým benefitem je příspěvek na Dlouhodobý investiční produkt (DIP), který je alternativou k doplňkovému penzijnímu spoření nebo soukromému životnímu pojištění. Zaměstnanci mají možnost získat příspěvek buď na penzijní spoření, nebo na Dlouhodobý investiční produkt, přičemž výše příspěvku činí 2 % ze základní mzdy.

Další změnou je přechod z tzv. Sick Days na Flexi Days, které nyní mohou zaměstnanci využít z jakéhokoli osobního důvodu, jako je návštěva úřadu, doprovod dětí či zdravotní záležitosti. Počet dnů flexibilního volna zůstává stejný jako u Sick Days, tedy 2 dny (nebo dvě směny) ročně. Zaměstnanci, kteří nastoupí po 30. červnu, mají nárok na jeden den.

Mezi nejvyhledávanější benefity patří možnost nákupu firemních akcií. Každý kmenový zaměstnanec může investovat 1-15 % své hrubé mzdy do akcií společnosti a získat k tomu příspěvek od zaměstnavatele ve výši 1-3 % navíc. Tento benefit představuje výhodnou formu dlouhodobého spoření a je velmi oblíbený - aktuálně jej využívá téměř 60 % zaměstnanců. Zaměstnavatel přispívá každoročně i prostřednictvím dividend, které se připisují na základě rozhodnutí valné hromady. Zaměstnanci mají navíc online přístup ke svému účtu, kde mohou sledovat stav portfolia a rozhodovat o odprodeji disponibilních akcií.

Společnost Coca-Cola HBC dbá i na fyzické i psychické zdraví svých zaměstnanců. Pravidelně je tak jeden z letních měsíců zaměřen na zdraví a firemní pohodu. V rámci této aktivity jsou pořádány interaktivní, zážitkové workshopy např. zaměřené na negativa a pozitiva sociálních sítí a jejich vliv na naše myšlení, workshop o stresu a vyhoření, nebo kurz sebeobrany. V současném zrychlujícím se tempu života může být náročné se postarat sám o sebe a najít rovnováhu v soukromém i pracovním životě.

,,Chceme, aby se našim zaměstnancům dostalo podpory kdykoliv a kdekoliv, spustili jsme nově v aplikaci Linku pomoci, tzv. Employee Assistance Program. Zajišťujeme tak všem důvěrnou podporu, která může pomoci, jak zaměstnanci, tak jeho rodině vyřešit široké spektrum problémů. Zaměstnanec se může jednoduše skrze aplikaci či telefonní číslo spojit s odborníkem, který napomůže například se zvládáním stresu, úzkosti či depresí, se zlepšením vztahů a komunikace, nebo se zvládáním kulturních šoků. Tato aplikace jim zároveň přináší zajímavé podcasty, rozhovory a tipy v oblasti psychického, fyzického a finančního zdraví," vysvětluje Markéta Pavelková.

O společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko

Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, člen skupiny Coca-Cola HBC (Hellenic Bottling Company), působí v 29 zemích Evropy a Afriky a v Česku a na Slovensku zaměstnává 1 000 pracovníků. Společnost vyrábí a prodává široké portfolio nealkoholických nápojů značky Coca-Cola a od roku 2018 distribuuje také značky skupiny Edrington. V roce 2022 se stala výhradním distributorem prémiových značek alkoholu Bacardi-Martini pro český trh a v roce 2023 se stala vlastníkem značky Finlandia. V roce 2020 uvedla na český a slovenský trh prémiové produkty značky Costa Coffee a zajišťuje výhradní zastoupení italské kávy Caff? Vergnano. V rámci celého širokého portfolia nabízí společnost řešení pro širokou škálu příležitostí konzumace 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, zejména pro chvíle společenského setkání.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů