Čtvrtek, 12. září 2024

Xella je na dobré cestě k dosažení svých cílů v oblasti udržitelnosti

Xella je na dobré cestě k dosažení svých cílů v oblasti udržitelnosti

Xella Group, přední evropský poskytovatel udržitelných, efektivních a cenově dostupných řešení hrubé stavby, dosáhla v předchozím roce významného pokroku ve svých iniciativách udržitelnosti, a je na dobré cestě k dosažení svých cílů udržitelnosti pro rok 2030.

Cílem společnosti je do konce desetiletí snížit své tržní emise CO2 v rozsahu 1 a 2 o 42 procent. Kromě toho se emise rozsahu 3 (představující 85 procent globálních emisí CO2) z nakupovaného zboží a služeb do roku 2030 sníží o 25 procent. Prvního cíle bude dosaženo prostřednictvím stále se zvyšující energetické účinnosti výroby, zvyšováním využití obnovitelných energií a postupným vyřazováním uhlí v závodech Xella. Druhého cíle bude dosaženo prohloubením partnerství s klíčovými dodavateli Xella, optimalizací receptur a rozvojem cirkularity materiálů Xella.
Kromě toho se skupina Xella zavázala k cíli nevyhazovat žádné zbytky z výroby na skládky, s cílem zastavit skládkování jakýchkoli zbytků pórobetonu nebo vápenopískových tvárnic do roku 2030. Pro další rozvoj recyklovatelnosti svých produktů optimalizuje Xella hodnotový řetězec pro příjem druhotných materiálů z recyklace a vyvíjí nové produkty na bázi drceného a mletého hrubého materiálu AAC a lehčích materiálů s podporou vlastního výzkumného a vývojového centra.
Úsilí společnosti Xella o udržitelnost ocenili také externí experti ESG
V červenci 2023 byla společnost oceněna jako lídr ve svém oboru nezávislou ratingovou agenturou ESG Sustainalytics. Se skóre 17,5 a nízkým rizikovým profilem se Xella umístila na druhém místě mezi 142 společnostmi z celého světa, působícími v oblasti výroby stavebních materiálů.
Christophe Clemente, generální ředitel společnosti Xella Group, říká: ,,Stavební průmysl je klíčem k dosažení klimatických cílů v Evropě. Ve společnosti Xella jsme dosáhli významného pokroku v řízení energetické účinnosti a účinnosti zdrojů a neúnavně pracujeme na zlepšování principů cirkulace v průběhu životního cyklu našich udržitelných produktů."
A Cécile Fagesová, ředitelka pro udržitelnost a komunikaci ve skupině Xella, k tomu dodává: ,,Ve společnosti Xella víme, že máme velkou odpovědnost za společnost a životní prostředí. Jsem proto obzvláště hrdá na to, že cesta dekarbonizace společnosti Xella pro rok 2030 byla schválena iniciativou Science Based Targets Initiative. To pomůže společnosti Xella dosáhnout obchodní cíle díky nabídce sortimentu stavebních materiálů s nízkým obsahem CO2."
Pórobeton Ytong je udržitelný, všestranný a přizpůsobivý
Nezáleží, zda dům jeho investor staví svépomocí nebo jej staví externí stavební firma - s pórobetonem Ytong se staví rychle, snadno, přesně a kvalitně. Systém stavebních komponentů Ytong umožní postavit celou hrubou stavbu od sklepa až po střechu, V současnosti je nejžádanějším produktem tepelněizolační řada tvárnic Ytong Lambda YQ 450 a 500 mm, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez dodatečného zateplování. Profesionálové i běžní stavebníci oceňují u Ytongu energetickou úspornost, zdravé klima a minimum odpadu,
Kromě obvodového zdiva a příček, včetně atypických tvarových segmentů, zahrnuje stavební systém Ytong také schodišťové stupně, stropy a masivní střechu, systém doplňují zdící malty, omítky a prvky pro řešení detailů, jako jsou například žaluziové kastlíky.
Zdroj foto: Xella

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů