Úterý, 17. září 2024

Dobročinné PENNY běhy přinesly 800 tisíc korun. Výtěžek putuje na pomoc seniorům

Dobročinné PENNY běhy přinesly 800 tisíc korun. Výtěžek putuje na pomoc seniorům

Osm charitativních PENNY běhů, které od dubna do září absolvovali lidé v různých místech Česka, vyneslo více než 800 tisíc korun. Výtěžek z příspěvků startujících věnuje PENNY na financování péče o seniory.

PENNY běhy se staly letos na jaře součástí populárního seriálu amatérských závodů Běhej lesy, s nímž PENNY navázalo partnerství. Vedle hlavního závodu a závodů pro děti tak v každém z dílů série vyrazili běžci i na trať PENNY běhu. Ta je vždy volena jako nenáročná a bezbariérová tak, aby ji mohl absolvovat skutečně každý, třeba senioři, rodiče s dětmi nebo jednoduše ti, kteří si na obtížnější hlavní závod netroufnou.
Na tratích PENNY běhů v Karlštejně, Brdech, Železné Rudě, na Vysočině, Klínovci, v Bílé, Jizerských horák a naposledy v sobotu v Lednici se nakonec sešlo více než 1800 sportovců. Z jejich startovného se nakonec podařilo vybrat 820 750 korun. ,,Moc děkujeme všem, kteří svojí účastí přispěli na dobrou věc. Navíc nás těší, že jsme dokázali přitáhnout řadu lidí, kteří ještě nedávno vůbec neběhali," uvádí Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu PENNY.
Mezi pravidelné účastníky se zařadili například manželé Janušovi, kteří se účastnili hned šesti letošních PENNY běhů. ,,S manželem máme rádi turistiku a do přírody chodíme pravidelně. Když jsme se dozvěděli o PENNY běhu, vyzkoušeli jsme a už jsme u toho zůstali. Dokonce jsem pro běh získala ještě další dvě kolegyně z komunitního centra, které navštěvujeme," popisuje Věra Janušová.
Janušovi a někteří další účastníci PENNY běhů se k aktivitě připojili díky komunitnímu centru Život 90, jemuž PENNY daruje finance získané v rámci dobročinných běhů. Výtěžek 820 750 tisíc korun přispěje k financování služeb, které Život 90 pro své klienty zajišťuje. Jedná se například o službu tísňové péče (jen za loňský rok 1500 výjezdů ke krizovým situacím seniorů), provoz Linky důvěry Senior (přes 10 000 hovorů v roce 2023), jazykové kurzy, vzdělávací nebo pohybové programy.
PENNY je partnerem celého seriálu Běhej lesy a pro každý ze závodů připravilo občerstvovací stanice a startovní balíčky s ovocem, cereálními nebo raw tyčinkami Crip Crop, exkluzivní značky PENNY. V zázemí závodů pak byly startujícím k dispozici bezplatné snídaně, ale i pulty s možností zakoupit například teplé jídlo, připraveno výhradně ze surovin exkluzivních značek PENNY. Velkému zájmu tisíců závodníků o Běhej lesy odpovídá i spotřeba občerstvení: v průběhu série se rozdalo a snědlo více než 7 tun ovoce (banány, melouny, hroznové víno, jablka, pomeranče) a přes 34 000 energetických a raw tyčinek.
Spolupráce s Běhej lesy a organizace PENNY běhů dál rozšiřuje projekt ,,Hýbeme se hezky česky", v jehož rámci PENNY dlouhodobě podporuje sport, pohyb a zdravý životní styl. PENNY podporuje mimo jiné fotbal jak na nejvyšší úrovni, tak i ve skromnějších podmínkách v regionech. Řetězec je generálním partnerem mužské i ženské fotbalové reprezentace. Dlouhodobé partnerství spojuje PENNY také s Českou obcí sokolskou.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů